Helena Gilson neemt het op tegen het Griekse blok van Alplata-Kiprono.© Erik Westerlinck

Volleybal  CEV Challenge Cup Asterix Avo Beveren - Thessaloniki:

Asterix Avo heeft kwalificatie voor volgende ronde CEV Challenge Cup al na twee sets beet: “Niet verwacht dat het zo vlot zou lopen”

Beveren-Waas -

Asterix Avo heeft zich in zijn honderdvijftigste Europese bekerwedstrijd met bravoure geplaatst voor de kwartfinales van de CEV Challenge Cup. De Waaslanders versloegen in eigen zaal het Griekse Aris Thessaloniki met 3-1, nadat ze vorige week in Griekenland al met dezelfde cijfers hadden gewonnen. Op 1 februari komt het Roemeense Lugoj op bezoek.

Dirk Van Bruysel

De wedstrijd zat er al na twee sets op. In de eerste set opende aanvoerster Manon Stragier met vier opslagpunten. Asterix Avo ging nadien even slordiger en zenuwachtiger acteren, maar met tien opslagen op rij serveerde Stragier haar ploeg naar een eerste deelwinst. In de tweede trok de thuisploeg het spelpeil wat op, waardoor Thessaloniki al snel de rol moest lossen en de kwalificatie binnen was. Voor coach Kris Vansnick het sein om de youngsters Kaat Cos en Yana Wouters volop speelminuten te geven. In de loop van de derde set kregen ook de andere tieners speelminuten. Thessaloniki profiteerde hiervan om in de match te komen, maar finaal was de winst toch voor de Waaslanders.

“Ik ben tevreden met de kwalificatie en moet toegeven dat ik niet had verwacht dat het zo vlot zou lopen”, zegt Vansnick. “Dat Manon Stragier opnieuw serverend het verschil maakte, zullen ze in Griekenland geweten hebben. Zoals onze aanvoerster momenteel staat te serveren, moet het een gesel voor elke receptie zijn. Het was vandaag evenwel niet enkel Manon, maar heel de ploeg die goed presteerde. Blokkerend waren we erg stabiel. Soms was het dan toch even klungelen in die derde set, maar ik gooide zowat alle tieners in de strijd. Louter met het oog op de toekomst. Toch ben ik tevreden dat het in vier sets afgelopen was. We hebben immers nog een zwaar parcours. Het wordt al niet makkelijk in de aanloop naar de bekerfinale eind februari. Zeker niet vermits enkele speelsters examens hebben, maar nu komen er nog twee Europese wedstrijden bij tegen het Roemeense Lugoj. Misschien volgen er nog internationale verplaatsingen, want ik denk dat we tegen Lugoj ook kansen hebben. Ik val alleszins niet flauw van de namen in hun team.”

Hoogstaand volleybal

“Nadat we zeker waren van de volgende ronde hebben we Thessaloniki in de wedstrijd laten komen”, geeft Laura Overwater toe. “Dat was niet bewust, maar de Grieken begonnen beter te spelen en ook wij speelden iets anders. Helene Gilson en ikzelf kregen wat rust, maar zelfs dat was niet de oorzaak van het setverlies. We kregen punten tegen die er eigenlijk niet mochten komen. Of dat kwam van de ontlading na de tweede set of door concentratieverlies, betwijfel ik. In de slotfase van de vierde set hebben we nog eens scherp uitgehaald en de match afgesloten.”

“Nu wacht in de volgende ronde Lugoj. Voor mij is het de eerste keer dat ik naar Roemenië zal reizen. Sportief gezien zijn we zeker niet kansloos. We hebben de voorbije drie wedstrijden, na de wake-upcall tegen VDK Gent, laten zien dat we hoogstaand volleybal kunnen brengen”, besluit Overwater.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten