Jeroom samen met zijn emotionele sherpa’s Jonas Geirnaert en Bockie De Repper op roadtrip in Canada.© Play4

Een minister in de cel, Jeroom op emotionele roadtrip en een nieuwe MasterChef: dit is het voorjaar van Play4

Hasselt -

Het voorjaar van Play4 werd al ingezet door Gert Verhulst in zijn Speedo, Jan Jaap die de zondagavond overneemt en BV’s die de oceaan overvaren. Maar de volgende maanden laat de zender nog heel wat nieuws op de kijker los. Waarvoor wij zeker in de zetel zullen kruipen? De roadtrip die Jeroom onderneemt als eerbetoon aan zijn overleden broer.

Nele Coune

Evolueren van een klassieke televisiezender naar een entertainmentspeler. Dat is het voornemen van de Play-zenders voor 2023. De eerste stappen hiervoor werden al gezet door James de Musical, dat binnenkort drie keer de Lotto Arena vult. Maar waarom ook geen muzikale avonden organiseren in het teken van Tulpen uit Antwerpen? In dat nieuwe programma wagen Vlaamse en Nederlandse artiesten zich aan covers van iconische Nederlandstalige liedjes. “We willen nog meer inspelen op die beleving”, klinkt het bij programmadirecteur Annick Bongers.

‘Tulpen uit Antwerpen’ werd opgenomen in Play Zuid, een locatie die zich ook leent tot evenementen rond de vele televisieformats.© Thomas Geuens

Ook de locatie voor zulke evenementen is al voorhanden. Play Zuid is nu al de uitvalsbasis voor Play Café, De Tafel van Vier en Jan Jaap op Zondag en laat binnenkort bier door de tap stromen voor Café De Mol. Die locatie biedt nog veel meer mogelijkheden, klinkt het.

Nieuwkomers

De nieuwste tv-formats, dan. Op Play4 willen ze in 2023 experimenteren, risico’s nemen en verrassen. Dat laatste hopen ze binnenkort al te doen met de interactieve fictiereeks Assisen, die voor een groot deel werd opgenomen in het Oud Gerechtsgebouw in Hasselt. “Ik weet wie het gedaan heeft”, heeft iedereen wel al eens naar zijn televisietoestel geroepen tijdens het bekijken van een detectivereeks. In Assisen gis je niet enkel mee, maar bepaal je ook de afloop. Elke kijker maakt deel uit van de grote volksjury en beslist mee over de schuld of onschuld van de beschuldigde.

Het personage van Geert Van Rampelberg werd vermoord in ‘Assisen’. Maar is zijn vriendin, gespeeld door Violet Braeckman schuldig of niet? Dat bepaal jij zelf.© Play4

In datzelfde kader van justitie vinden we ook nieuwkomer Terug naar de Gevangenis. Daarin laten zes professionals, van een gevangenisdirecteur over een rechter tot Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, zich vier dagen opsluiten in de gevangenis. Ze delen hun cel met ex-gedetineerden die hun straf al hebben uitgezeten en leren het gevangeniswezen nu eens vanachter de andere kant van de tralies kennen.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne in de cel in ‘Terug Naar De Gevangenis’.© Play4

Boris

Dat de Play4-gezichten meer zijn dan enkel presentatoren bewees Pedro Elias eind vorig jaar al in Patiënt Pedro. Dominique Van Malder treedt in zijn voetsporen met Patiënt Dompi. De acteur overweegt na jaren van vermageren en weer bijkomen een gastric bypass. Hij laat zijn medisch en psychologisch parcours een jaar lang op beeld vastleggen.

Dominique Van Malder in ‘Patiënt Dompi’.© Play4

Het programma waar wij nu al – niet stiekem maar luidop – het hardst naar uitkijken, is Boris. In 1997 overleed Boris, de oudere broer van Jeroom, aan kanker. Stond nog op zijn bucketlist: een reis door Canada maken. 25 jaar later wil Jeroom dat puntje afvinken. Hij trekt samen met goede vrienden – en emotionele sherpa’s van dienst – Jonas Geirnaert en Bockie De Repper op roadtrip. Ze vertrekken met vier naar Canada, want ook Boris gaat mee in zijn urne, maar ze zullen slechts met drie terugkeren. Het gezelschap zal het mooiste plekje uitzoeken om zijn as uit te strooien. Een emotioneel verhaal dat – hoe kan het ook anders met dat trio – tegelijk voor heel wat humor zal zorgen.

Jonas Geirnaert, Jeroom, Boris (in de rugzak) en Bockie De Repper in Canada in ‘Boris’.© Play4

Nog nieuw en terugkeer van sterkhouders

Nu we toch aan het reizen zijn, staan er naast Canada ook nog tripjes gepland naar Arizona in het langverwachte elfde seizoen van De Mol en het Griekse eiland Sifnos in Viva la Feta. Thuis worden de vuren ondertussen opgewarmd voor MasterChef. Op internationaal vlak nog steeds een van de meest succesvolle kookprogramma’s en dus vinden ze het bij Play4 tijd voor een gloednieuwe Vlaamse editie waarin amateurchefs zich kunnen bewijzen voor een driekoppige professionele jury.

Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis proberen gastheer te spelen in het tweede seizoen van ‘Viva la Feta’.© Play4

Verder mogen we ons verwachten aan nieuwe seizoenen van Blind Gekocht (met een nieuwe makelaar, die nog even geheim blijft), Stukken van Mensen, Scheire & De Schepping (inclusief nieuwe huisband), Niveau 4, Bake Off Vlaanderen en Junior Bake Off, een dubbele portie James Cooke in Extreme Makeover Vlaanderen en James de Musical, Huizenjagers, Klopjacht en de toppers van de afgelopen seizoenen verzamelen zich voor The Sky Is the Limit: All Stars. Het creatieve team van Nonkels is bijna klaar met pannenkoeken eten en schrijven aan het tweede seizoen, zodat ook de gebroeders Persyn kunnen terugkeren. Erik Van Looy legt zijn kaartjes ten slotte al klaar om dit najaar op zoek te gaan naar De Slimste Mens ter Wereld.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten