© EPA-EFE

Nederlandse coronascepticus Willem Engel krijgt maand voorwaardelijk voor opruiing

De rechtbank in Rotterdam heeft Willem Engel vrijdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een maand voor opruiing. In de strafzaak had het Nederlandse Openbaar Ministerie een taakstraf van 180 uur en een celstraf van drie maanden voorwaardelijk geëist tegen de voorman van de voormalige antivaxgroep Viruswaarheid. Van de zes feiten op de tenlastelegging werd hij vijf keer vrijgesproken.

gjsBron: BELGA

Het OM vervolgde de 45-jarige Rotterdammer voor een reeks berichten over corona op sociale media. Engel werd alleen veroordeeld voor een Twitterbericht aan mensen die wilden komen demonstreren op het Malieveld in Den Haag, ondanks dat demonstraties toen verboden waren. Dat beschouwt de rechtbank als een oproep tot het begaan van een strafbaar feit. Van alle overige berichten werd Engel vrijgesproken.

In ons land is Engel bekend omdat hij twee keer viroloog Marc Van Ranst rechtstreeks dagvaardde. De Nederlander vond dat enkele uitspraken van Van Ranst lasterlijk waren. Telkens werd Van Ranst vrijgesproken.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt