Twee verdachten opgepakt na aanslag tegen woning vannacht in Brasschaat© BFM

Maasmechelaar (19) en Nederlandse (18) opgepakt voor aanslag tegen woning in Brasschaat

Brasschaat/Maasmechelen -

De Antwerpse politie arresteerde een 19-jarige jongeman uit Maasmechelen en een 18-jarig Nederlands meisje op verdenking van het plegen van een aanslag zondagochtend op een pand in Brasschaat. De speurders onderzoeken of er een link is met het drugsmilieu.

Jtp, alya, jth, ppn

De politie sloeg beide tieners in Maasmechelen in de boeien. Dat gebeurde al in de loop van zondagochtend, vrij snel nadat de aanslag in het Antwerpse Brasschaat werd gepleegd. Dat incident gebeurde rond 4.15 uur. “We hoorden een luide knal vanop straat, maar dachten vannacht dat die afkomstig was van de knalpot van een auto. Pas vanmorgen rond 5 uur zagen we dat de straat vol politie en brandweer stond”, zegt een van de overburen.

Eigenaar gechoqueerd

Het getroffen pand blijkt een kantoorgebouw met ruim veertig kantoren en een appartement. De eigenaar van het pand tast in het duister naar wat er gebeurd is. Hij zegt gechoqueerd te zijn door de gebeurtenissen, maar wil liever niet met naam in de krant komen.

“Aan de Bredabaan in Brasschaat werd zondagnacht inderdaad een incident gemeld”, zegt parketwoordvoerder Lieselotte Claessens. “Ter plaatse bleek een explosief van het type Cobra tot ontploffing te zijn gebracht. Niemand raakte gewond. Er is voornamelijk schade aan de voordeur. Het gerechtelijk lab kwam ter plaatse voor verder onderzoek.”

De speurders konden snel twee verdachten in het Limburgse Maasland oppakken. “Het gaat om een 19-jarige man uit Maasmechelen en een 18-jarige vrouw uit Nederland. Hun betrokkenheid wordt onderzocht, ze worden maandag voorgeleid”, zegt Claessens. Het Antwerpse parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor vernieling door ontploffing, criminele organisatie en inbreuken op de springstoffenwetgeving.

Dubbele aanslag in Maasmechelen

Het is nog niet duidelijk of het incident gelinkt kan worden met de aanslag in Hoboken of de twee aanslagen in Maasmechelen van vorig weekend. Daar brachten onbekenden twee nachten op een rij een vuurwerkbom tot ontploffing, eerst in de inkomhal van een appartement en daarna aan de voordeur van een woning. In die woning woonde de familie van een 19-jarige jongen die een dag eerder mogelijk het doelwit was. De tiener die in Maasmechelen geviseerd werd is geen onbekende van gerecht en politie en zou zich in het drugswereldje ophouden. De feiten van afgelopen weekend in Brasschaat vertonen eveneens enkele gelijkenissen met de dubbele vergelding in Maasmechelen. In beide gemeenten gebruikten de daders springstof afkomstig van een vuurwerkbom type Cobra. Alle pistes liggen nog open. “Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht”, besluit Claessens.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten