© REUTERS

Vliegtuig Ryanair geëscorteerd door straaljagers en geland in Athene na bommelding

Op een vliegtuig van lagekostenmaatschappij Ryanair tussen Polen en Griekenland is zondagnamiddag een bommelding binnengekomen. Griekse straaljagers hebben het toestel uit voorzorg naar Athene geëscorteerd, waar het veilig geland is. Er waren iets meer dan 190 passagiers aan boord. Het vliegtuig wordt gesweept door de veiligheidsdiensten, meldt het Griekse ministerie van Defensie.

wver

Het vliegtuig, volgens Griekse media een Boeing 737, landde omstreeks 17.40 uur plaatselijke tijd op de internationale luchthaven van Athene.

Er bevonden zich 192 mensen aan boord van het toestel. Zij worden een voor een uit het te

oDe inzittenden werden meteen uit het toestel geëvacueerd.

Er bevonden zich 192 mensen aan boord van het toestel. Zij worden een voor een gecontroleerd volgens de voorgeschreven veiligheidsprocedure. Daarbij wordt ook gebruikgemaakt van snuffelhonden.

Eens alle inzittenden en hun bagage gescreend zijn, wordt ook het vliegtuig zelf geïnspecteerd door explosievendeskundigen, meldt het officiële Griekse agentschap ANA. Dat zal nog enige tijd in beslag nemen.

Volgens de Griekse krant Proto Thema zou het gaan om vlucht FR6385. Het toestel is volgens FlightAware omstreeks 14.22 uur opgestegen vanop de luchthaven van Katowice en landde na een vlucht van iets meer dan 2 uur en met een vertraging van 2 uur en 24 minuten in Athene.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten