© Pieter Claes

De Toneelvrienden Gingelom geven ‘rijles en vrijles’

Gingelom -

Op 10, 11, 12, 17 en 18 maart staan De Toneelvrienden Gingelom na een intensieve voorbereiding weer op de planken. Dit jaar brengen ze het stuk ‘Rijles of Vrijles’, een dolkomische klucht van Philip Himpe en Johan Vanden Broucke. Een stuk dat eigenlijk al in 2020 gepland was, maar door gekende reden drie jaar uitgesteld werd.

Pieter Claes

Elf acteurs nemen hun publiek mee naar het dorpscafé van Luc en Nadine. Een café waar niets meer loopt zoals voordien. De vaste stamgasten amuseren zich wel, want plots komt er veel vrouwelijk schoon over de vloer. Aan romantiek geen gebrek! En worden er nu eigenlijk rijlessen of ‘vrijlessen’ georganiseerd?

De Toneelvrienden stonden voor het laatst in 2019 op het podium. Nadien kwam er een ‘verplichte pauze’ van drie jaar. Ook dit stuk stond eigenlijk in 2020 al op de planning. “Ik ben erg trots op onze toneelvereniging”, zegt voorzitter Richard Claes. “Het enthousiasme en de gedrevenheid waarmee ons team na drie jaar de draad weer oppikt, is hartverwarmend. Ook de warme steun en de massale opkomst van ons publiek doen me veel plezier.”

Extra voorstelling

Door het succes van de online kaartenverkoop besloten De Toneelvrienden een extra voorstelling te organiseren op woensdag 8 maart om 20 uur. Dit jaar wordt er opnieuw toneel gespeeld in zaal Elckerlyc in Gingelom. De thuisbasis van de Gingelomse toneelgroep. Cast: Danny Wauters, Murielle Menten, Richard Claes, Robrecht Bex, Pieter Claes, Bram Champagne, Dirk van Haeken, Patricia Gillard, Ann Ruyloft, Lieze Brantz en Nadine Cox. Regie: Valere Vanmechelen

Tickets kosten 9 euro en zijn verkrijgbaar via www.toneelvriendengingelom.be of 0474/82.53.39

http://www.toneelvriendengingelom.be

Aanbevolen
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt