© Dirk Roefflaer

Tongerse winnaars Junior Journalistwedstrijd in de bloemetjes gezet

Tongeren

In PC Sint-Jan werden de laureaten van de Junior Journalistwedstrijd 2022-2023 gehuldigd. Thema dit jaar was de trots voor lokale helden. “In de samenlevingen van vandaag lopen nog wel degelijk helden rond, mensen die angsten en vooroordelen kunnen opzijschuiven om zich in te zetten voor anderen, zelfs al gaat dat ten koste van zichzelf”, vertelt Patrick Vyvey, voorzitter van Davidsfonds Tongeren. “Wij vroegen jongeren om te schrijven over lokale helden, uit hun eigen omgeving, die zij bewonderen voor wat zij doen of die ze als rolmodel beschouwen.”

In totaal werden uit vier scholen 29 door de leerkrachten geselecteerde inzendingen ingestuurd. De winnaars in de vier leeftijdsgroepen waren de volgende: Quinn Korzilius (L.O. 3de graad) met ‘School in lichterlaaie’ (verhaal), Felien Bosmans (M.O. 1ste graad) met ‘De waarheid over de zaak Dekerk’ (verhaal), Maneau Vandebosch (M.O. 2de graad) met ‘Een verhaal van vallen, opstaan en weer doorgaan’ (interview) en Denis Ademi (M.O. 3de graad) met ‘De Holebi Helden’ (opiniestuk).

Voor de vierde keer werd ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt voor het beste werk van jongeren met een andere moedertaal dan het Nederlands. Die ging dit jaar naar Mila Rahman (M.O. 2de graad) met ‘Voortgekomen van een held’ (interview). (diro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten