© Ikea

Extra sfeer en gezelligheid vanaf 1 euro: Ikea gaat in zee met Nederlandse designer

De Zweedse meubelketen Ikea en de Rotterdamse designer Sabine Marcelis hebben het licht gezien. Letterlijk: ze lanceren samen de VARMBLIXT-collectie, die sculpturale verlichtingsitems, glaswerk, koffietafeltjes en tapijten bundelt.

Hanne Vandenweghe

De lijn, waarvan de naam vertaald ‘warme bliksem’ betekent, brengt sfeerlicht in huis in de vorm van sculpturen, schaduwspel en reflecties. Zo creëert de wandlamp een elegante schaduw op de muur en haal je met de gebogen hanglamp een streepje kunst in huis. “Met deze collectie wil ik mensen inspireren om de functie van licht in huis te herontdekken. Licht is bepalend voor de sfeer in een ruimte. Met deze lampen geef je jouw interieur een nieuwe, gedurfde en artistieke twist”, aldus Marcelis in een persbericht.

LEES OOK:

© Ikea

Marcelis, die graag met glas werkt, breidde de lijn uit met drinkglazen die vragen om kleurrijke drankjes, serveerschalen en een cilindervormige vaas. Ook bijzettafels, een flesopener in de vorm van een maan en twee tapijten, die een ode zijn aan het licht van een mooie zonsondergang, horen erbij.

De VARMBLIXT-collectie is vanaf februari verkrijgbaar bij Ikea. Prijzen schommelen van 1 euro voor een pakje servetten tot 299 euro voor een vloerkleed. De vijf lampen worden een permanent onderdeel van het aanbod, de overige eigenzinnige designs zijn limited edition en blijven in de rekken zolang de voorraad strekt.

© Ikea

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt