“Hij stond geseind voor verhoor, maar hij is nooit aangetroffen”, zo stelde de Tongerse procureur.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Dertiger steelt eigen auto bij takeldienst: 12 maanden cel

Hoeselt -

Een 36-jarige man krijgt een celstraf van twaalf maanden omdat hij zijn in beslag genomen Opel terug ging stelen bij de takeldienst. Hij knipte de omheining door en reed met de auto weg.

Shauni Deferm

Op 20 mei 2020 werd de dertiger, van Wit-Russische nationaliteit en zonder gekende woonplaats, tegengehouden en gecontroleerd. Zijn Opel was niet verzekerd en werd meteen in beslag genomen en getakeld. De man vond dit niet kunnen en besloot om de nacht nadien zelf actie te ondernemen om zijn auto terug te krijgen.

De dertiger begaf zich naar het terrein van de takeldienst in Hoeselt, knipte de omheining door en reed weg met zijn getakelde wagen. Op camerabeelden was duidelijk te zien dat het om de eigenaar van de auto ging. Zowel de zaakvoerder van de takeldienst als de politie herkenden de man meteen. Toch was er lange tijd geen spoor van de dertiger en van zijn wagen. “Hij stond geseind voor verhoor, maar hij is nooit aangetroffen”, zo stelde de Tongerse procureur. “Uiteindelijk vonden we het voertuig anderhalf jaar later terug, maar de inzittenden waren nieuwe eigenaars die geen enkele band hadden met de beklaagde.”

De man werd maandag bij verstek veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden en een geldboete van 800 euro.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten