© ANP MAURICE VAN STEEN

Alle Ajax-spelers staken hand op bij vraag wie zich stoorde aan staf, maar Alfred Schreuder mag voorlopig wel blijven (met nieuwe assistent)

De kans is groot dat Alfred Schreuder de beschikking krijgt over een extra assistent. Vrijdag, twee dagen voor de Klassieker tegen Feyenoord (1-1), gaf de volledige Ajax-selectie aan ontevreden te zijn over de huidige staf, maar reeds daarvoor werd erover nagedacht de boel op te schudden.

Mike Verweij

Het gesprek van vrijdag – zonder trainers – in de kleedkamer was een initiatief van de spelersraad van Ajax, die uit Dusan Tadic, Steven Berghuis, Edson Alvarez, Davy Klaassen en Jurriën Timber bestaat. Na de vraag van mental coach Joost Leenders wie zich allemaal aan de staf stoorde, stak iedereen zijn hand op. Besloten werd dat gevoel tot na de Klassieker te ‘parkeren’ en deze week verder te praten.

Maandag was er ondanks het gelijkspel bij koploper Feyenoord (1-1) crisisoverleg in de Johan Cruijff ArenA, waarvan de uitkomst vooralsnog is dat Schreuder mag blijven.

De Ajax-leiding erkent dat beloftes aan de nieuwe Ajax-trainer niet zijn nagekomen, bespeurde tegen Feyenoord veerkracht in het team en heeft er vertrouwen in dat tegen FC Volendam (thuis), Excelsior (uit), Cambuur (uit) en RKC (thuis) twaalf punten worden gepakt.

© ANP MAURICE VAN STEEN

Aangeboden door onze partners