Hasselaar klopt in Versuz liefdesrivaal enkele tanden uit

Hasselt -

Een 34-jarige Hasselaar hangt een werkstraf boven het hoofd na een vechtpartij in discotheek Versuz in Hasselt. Aanleiding was een discussie over zijn ex-vriendin. Zowel zij als iemand die het goed met haar kon vinden, deelden in de klappen.

Geert Houben

Het kwam op 12 oktober 2019 rond 3 uur ’s nachts na goed in het glas te hebben gekeken tot een confrontatie. “Elke keer als mijn relatie over was, kwam hij ertussen. Hij heeft iets gezegd waardoor ik ontploft ben. Het kwam tot een situatie die zich doorheen de tijd opgebouwd heeft”, verklaarde de verdachte. Zijn tegenstander verloor enkele tanden en vraagt een schadevergoeding van circa 10.000 euro.

De man was vijf dagen werkonbekwaam, de vrouw vier. “Ik heb mijn eigen kracht niet goed ingeschat. Nooit kon ik me voorstellen om iemand zo hard te slaan. Dat ik haar geraakt heb, moet per ongeluk zijn gebeurd toen ik op hem sloeg”, aldus de betichte. De procureur stelde dat de Hasselaar twee keer doelbewust heeft uitgehaald. Er werd een procedure strafbemiddeling opgestart, maar deze liep spaak over de te betalen schadevergoeding.

Het parket kon niet akkoord gaan met de opschorting van straf en vorderde een werkstraf. “In 2010 waren er ook al twee dossiers tegen hem. Toegegeven, dat is lang geleden.” Zijn advocate Chloé Witters pleitte dat haar cliënt nooit doelbewust de vrouw heeft willen slaan. “Hij wil zijn verantwoordelijkheid dragen en heeft schuldinzicht. Sinds de vechtpartij drie jaar geleden zijn er geen nieuwe feiten meer gepleegd.” Ze vroeg om een milde straf en dat de betichte de schade wil betalen. “Waarom is hij daar dan nog altijd niet mee begonnen”, vroeg de rechter zich af.

Vonnis op 21 februari.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten