Mark Gordon (48) heeft twintig jaar in een Amerikaanse gevangenis gezeten voor verkrachting en mishandeling van een vrouw toen hij veertien was. Hij is nu samen met Constance Marten (35) op de vlucht.© AP

Constance Marten, de dochter van een rijke aristocraat die met pasgeboren baby en veroordeelde verkrachter op de vlucht is

Meer dan 100 speurders van de Londense politie zijn al weken verwikkeld in een unieke zaak: de gezamenlijke verdwijning van een aristocrate, een veroordeelde verkrachter en hun pasgeboren baby.

mtmBron: The Independent, The Guardian

Constance Marten is 35, komt uit een rijke aristocratische familie die connecties heeft met het Britse koningshuis en was een veelbelovende studente toneel toen ze in 2016 Mark Gordon ontmoette.

Mark Gordon is 48 en heeft twintig jaar in een Amerikaanse gevangenis doorgebracht na een veroordeling voor de verkrachting en mishandeling van een vrouw van begin de twintig. Zelf was hij 14 op het moment van de feiten. Na het uitzitten van zijn straf werd hij naar thuisland Engeland gedeporteerd.

Sinds ze elkaar leerden kennen, kozen ze voor een geïsoleerd leven, afgesneden van familie en vrienden. En begin dit jaar verdwenen ze helemaal. Op 7 januari werden ze ’s avonds voor het laatst gezien in Oost-Londen, waar ze eerder op de dag nog een tent en wat beddengoed gekocht.

En er was nog iemand in hun gezelschap: hun nog maar enkele dagen eerder geboren baby.

“We zijn buitengewoon bezorgd dat een pasgeborene - op dat moment nog geen week oud - is blootgesteld aan vrieskou terwijl zijn ouders zijn gaan kamperen, zoals de bewijzen suggereren”, verklaarde hoofdinspecteur Lewis Basford. “Geen enkel kind zou gedwongen mogen worden om zulke potentieel levensbedreigende omstandigheden te moeten doorstaan. Daarom is het absoluut essentieel dat iedereen met informatie over hun verblijfplaats zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Elk beetje informatie is cruciaal.”

Hoewel er momenteel meer dan honderd speurders toegewijd zijn aan de zaak en er al voor meer dan 223 uur aan bewakingsbeelden werden bekeken, heeft de Metropolitan Police geen idee waar het koppel en hun kindje nu zijn. “Voor zover we weten kunnen ze het land al uit zijn, maar houd toch alstublieft jullie ogen open”, aldus Basford.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Marten en Gordon verbleven sinds september vorig jaar in een serie AirBnb’s verspreid over het hele land en vergaarden in die tijd blijkbaar ook genoeg contant geld om “off-grid” te leven en aan de aandacht van de autoriteiten te ontsnappen. Telkens als er camera’s in de buurt hingen, bedekten ze hun gezichten en probeerden ze hun baby uit beeld te houden.

Op 5 januari vatte hun wagen echter vuur op de M61-snelweg en zagen ze al hun bezittingen in vlammen opgaan. In plaats van te wachten op de ordediensten te wachten, vluchtten ze eerste te voet en later per taxi. Eerst naar Liverpool, later naar Harwich. Op 7 januari reisden ze opnieuw in een taxi naar het Londense East Ham-station om vervolgens met een andere taxi naar Whitechapel Road te gaan. Daar werden ze afgezet met een oranje plastic zak en een kinderwagen.

Sindsdien is er geen spoor meer van de drie.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten