VIDEO. Russische halvefinalist schrijft boodschap op camera en dat ontketent diplomatieke rel op de Australian Open

Na zijn overwinning in de kwartfinales van de Australian Open tegen Sebastian Korda schreef de Rus Karen Khachanov een boodschap op de camera die een diplomatieke rel heeft veroorzaakt. “Ik wilde mijn volk alleen maar kracht en steun geven”, verdedigt hij zich.

Michael Van Damme

“Blijf geloven tot het einde. Artsakh, hou vol!!!”, schreef Karen Khachanov. Daarmee verwees hij niet naar het Russisch -Oekraïens conflict, maar naar de moeilijkheden in de regio Nagorno Karabakh.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nagorno Karabakh is een enclave in Azerbeidzjan waar de bevolking bestaat uit Armeniërs. Ze voeren met Azerbeidzjan een strijd voor onafhankelijkheid. Volgens de bevolking wordt de regio sinds december geblokkeerd door Azerbeidzjan. 120.000 Armeense christenen kunnen geen kant meer op.

De Russische tennisser Karen Khachanov heeft Armeense roots en wilde de mensen in Nagorno Karabakh een hart onder de riem steken. Maar dat pikt Azerbeidzjan niet. De staat heeft aan de Internationale Tennisfederatie gevraagd om Khachanov te straffen. Ze noemen zijn boodschap een provocatie.

Aangeboden door onze partners