De Wijnkenner
Onze wijnkenner tipt 4 flesjes om zomaar te kraken, zonder een maaltijd
Lezer François Vermeulen uit Ekeren vroeg ons of “er geen wijnen bestaan die je zomaar kan drinken, buiten de maaltijden om”. Uiteraard! Hoewel wijn ooit uitgevonden werd om een maaltijd te begeleiden, gingen we toch op zoek naar vier exemplaren, zowel in wit als rood, die ook puur optimaal tot hun recht komen. We splitsten ze op in drie groepen: aperitiefwijn, dorstlesser en afzakkertje.
Alain Bloeykens
LEES OOK
Médoc 2019: een goed wijnjaar, maar is het ook een goede investering?
Nu kopen voor de prijs stijgt of de hype niet waard? Onze wijnkenner proeft vier Franse landwijnen uit de supermarkt
Alternatief voor porto? “Dit zijn 4 écht authentieke Portugese wijnen: 100% gemaakt van lokale druiven”
Zo laat je je niet in de luren leggen tijdens de lentefestivals van de supermarkten: wijnkenner Alain Bloeykens selecteert 15 toppers
La Douce France: 4 Franse bewaarwijnen uit de supermarkt, zowel klassiek als minder klassiek, in wit én rood
Bekijk
Hoofdpunten
Anne-Sophie (19) uit Beverlo is ongeneeslijk ziek en brengt pakkend verhaal: “Ik ga dood...ik ben bang”
Marc Warson (Warsco): “Het duurt nog jaar of tien voor mensen in onze units willen wonen”
Bilzenaar fietst van Milaan naar Genk voor zoontje met autisme: “Die verwijtende blikken zijn vreselijk”
Dementie bij honden en katten: op welke signalen moet je letten?
Prachtige lentebloemen spotten? Op deze wandeling wordt met narcissen gestrooid als confetti
“Moet ik dan gaan schreeuwen dat ik het niet heb gedaan?” Gers Pardoel recht de rug na beschuldigingen van geweld
Lees meer
Meest Recent
Het perfecte aperitief voor 1 april: zo kan jij je gasten beetnemen met een cocktail in een glas ‘bier’
Médoc 2019: een goed wijnjaar, maar is het ook een goede investering?
In welke Limburgse binnenspeeltuin serveren ze het beste eten? “Dit is zelfs op brasserieniveau”
Daar zijn de bloesembars weer: dit zijn de mooiste terrassen tussen de Haspengouwse fruitbomen
Meer dan de helft van de Belgen eet minstens 4 keer per week vlees