© Geert De Rycke

Profcontract wenkt voor revelatie: Gerben Kuypers op weg naar development team van Intermarché-Circus-Wanty

Na enkele opvallende resultaten deze crosswinter kon een profcontract voor Gerben Kuypers (22) niet uitblijven. Hij is op weg om een profcontract te tekenen bij Circus-Re Uz-Technord, dat is het development team van Intermarché-Circus-Wanty.

hc, gvdl, sfj

  Tot voor kort werkte hij nog in een vleeswarenfabriek, maar Gerben Kuypers is goed op weg om al zijn dromen waar te maken. Na zijn WK-selectie lijkt hij nu ook heel dicht bij een profcontract te staan. Intermarché-Circus-Wanty is gecharmeerd door de prestaties van Kuypers en wil hem onderbrengen bij Circus-Re Uz-Technord, dat is het development team op de weg van Intermarché-Circus-Wanty.

  De piste is concreet, maar de overgang is nog niet afgerond. Ook Kuypers zelf staat nog op de rem: “Ik weet niet goed waar het verhaal vandaan komt. Ik heb in Spanje met Intermarché getraind, maar alleen omdat ik hen toevallig was tegengekomen onderweg. Misschien heeft iemand dat gezien en is het zo een eigen leven gaan leiden.”

  Voorlopig is Kuypers dus nog een renner van het continentale team Proximus-AlphaMotorhomes-Doltcini. Daarvoor won hij deze winter al vijf manches van de Coupe de France én de cross in Essen. Daarnaast liet hij twee toptiennoteringen optekenen in de Wereldbekermanches in Gavere en Benidorm. Op het BK eindigde hij zelfs als vijfde en zo eigende hij zich de tricolore bij de elite zonder contract toe, maar in die trui lijkt hij dus niet meer vaak te gaan mogen rondrijden.

  © Geert De Rycke

  Aangeboden door onze partners

  Hoofdpunten

  Meest Recent