© Tom Palmaers

Brand vernielt achterbouw in Vroenhoven: bewoner met rookintoxicatie naar ziekenhuis

Riemst -

Een korte maar hevige brand heeft woensdagnamiddag grote schade aangericht in een achterbouw aan de Lafelterweg in Vroenhoven. De bewoner kon de brand grotendeels zelf blussen, maar moest nadien met ademhalingsproblemen naar het AZ Vesalius in Tongeren.

Eddy Vandoren

© Tom Palmaers

Woensdagmiddag brak brand uit in de achterbouw van de woning aan de Lafelterweg in Vroenhoven. De eigenaar die alleen thuis was, trachtte zelf de brand te blussen, maar zag zich uiteindelijk toch gedwongen om de hulpdiensten te verwittigen. Die waren vrij snel ter plaatse, met de brandweer van Maastricht op kop. De collega’s van Bilzen namen bij aankomst meteen het commando over.

Kapitein Peter Vanspauwen: “Volgens het getuigenis van de bewoner was het plafond van de achterbouw ontvlamd, wellicht door een brand in de schoorsteen, waardoor ook het dakgebinte vuur vatte. De bewoner zelf kon het vuur blussen, zodat de vlammen niet oversloegen naar het woonhuis. Uit voorzorg hebben we het plafond afgebroken en het gebouw verder geïnspecteerd. Er is behoorlijk wat schade aan de achterbouw en de inboedel.”

© eva

De bewoner kampte met ademhalingsproblemen omdat hij veel rook binnenkreeg. De ambulance van het AZ Vesalius Tongeren heeft de man voor verder onderzoek meegenomen. Zijn vrouw en kinderen waren niet thuis.

De politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst deed de nodige vaststellingen.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten