Cannabisplantage ontdekt in voormalig café in Diepenbeek.© Tom Palmaers

Cannabisplantage ontdekt in voormalig café in Diepenbeek, twee personen gearresteerd

Diepenbeek -

Op de hoek van de Verbindingslaan en Grendelbaan in Diepenbeek is woensdagmiddag een cannabisplantage van zo’n 700 planten ontmanteld in een voormalig café. Twee verdachten werden gearresteerd. Er is een link met de wietplantage die vorige week in Heusden ontdekt werd bij de verdachte van een mislukte home-invasion.

Marij Wyers/Olivier Simons

Vroeger was Ri Jemani het clublokaal van de voetbalploeg van Diepenbeek en later van een liefhebbersploeg. Maar inmiddels is het witte hoekgebouw op een van de drukste kruispunten van Diepenbeek al lang geen café meer. Momenteel staat het pand leeg. Woensdagochtend werd er door de politie een cannabisplantage van ongeveer 700 planten gevonden. De hennep werd gekweekt in een kelderverdieping van een bijgebouw.

De civiele bescherming heeft de hennepplanten ter plaatse verhakseld. Er werden twee personen gearresteerd en meegenomen. Na verhoor mocht een van hen beschikken. De tweede verdachte zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt.

Tweede plantage

De cannabisplantage werd ontdekt in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek door de recherche van de politie Heusden-Zolder. Dat onderzoek leidde vorige week woensdag ook al tot de vondst van een plantage van zo’n 400 planten in Heusden. De politie viel toen binnen in het huis van een 22-jarige jongeman die de vermoedelijke opdrachtgever is van een mislukte home-invasion op 19 november 2022. Bij de inval werd de pas geoogste wietplantage ook ontdekt. De Heusdenaar is vorige week donderdag aangehouden en zit in de gevangenis.(maw/siol)

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be.

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten