Zesde verdachte voor bedreigingen tegen minister van Justitie Vincent Van Quickenborne opgepakt in Nederland

In het onderzoek naar bedreigingen tegen minister van Justitie Van Quickenborne is in Nederland een zesde verdachte opgepakt. Dat meldt VRT Nieuws, en wordt bevestigd door het federaal parket. De zesde verdachte werd op 5 januari al opgepakt, in februari beslist de Nederlandse justitie of hij aan België wordt overgeleverd.

jvhBron: BELGA

Op zaterdag 24 september raakte bekend dat de woning van Van Quickenborne in Kortrijk door het Nationaal Crisiscentrum onder verhoogde beveiliging was geplaatst omwille van een mogelijke dreiging. Over de precieze aard werd niet gecommuniceerd, maar er zouden plannen geweest zijn om de minister te ontvoeren. In een achtergelaten wagen werden een wapen, spanbandjes, en flessen benzine aangetroffen. Van Quickenborne en zijn gezin werden overgebracht naar een safehouse. Eind september konden Van Quickenborne en zijn gezin het safehouse verlaten, maar begin december moesten ze opnieuw onderduiken.

In Den Haag en Leidschendam werden in de nacht van 23 op 24 september al drie verdachten opgepakt. Een vierde werd een dag later in Den Haag ingerekend. De verdachten werden uitgeleverd aan België, en zitten sindsdien nog steeds in voorlopige hechtenis. Net vandaag werd ook een vijfde verdachte, die in december was opgepakt in Nederland, aan België overgeleverd. 

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten