© Tom Palmaers

UPDATE. Zestiger uit Diest komt om bij botsing tegen vrachtwagen op E314 in Lummen

Lummen -

Een zestiger uit Diest is in de nacht van dinsdag op woensdag omgekomen bij een ongeval op de E314 aan het klaverblad in Lummen. De bestuurder van de bestelwagen botste achterop een traag rijdende vrachtwagen. De E314 werd na de klap volledig afgesloten.

Olivier Simons/Marij Wyers

Het ongeval gebeurde rond 00.30 uur op de E314 richting Leuven, vlak voor het klaverblad. De brandweer Zuid-West Limburg werd opgeroepen om de bestuurder van de bestelwagen te bevrijden. Het slachtoffer was op slag dood. Het gaat om een zestiger uit Diest. Hij zat alleen in het voertuig. De vrachtwagenbestuurder en de bijrijder waren in shock na het tragische ongeval.

De vrachtwagen die geladen was met potjes yoghurt reed richting Leuven. De achterligger is tegen die vrachtwagen gebotst. “Er zijn geen aanwijzingingen van alcohol of drugs. Het voertuig is zonder te remmen achterop de trager rijdende vrachtwagen gebotst. Mogelijk was de bestuurder even afgeleid of door vermoeidheid in slaap gedommeld”, zegt Gerry Peeters, commissaris bij Wegpolitie Limburg.

De E314 werd volledig afgesloten richting Leuven. Al het verkeer werd omgeleid via de afslagen richting Beringen en Luik.

(siol, maw)

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners