© Telemadrid

Dode en vier gewonden door man met machete in Zuid-Spaanse kerk

In het Spaanse Algeciras heeft een man met een machete iemand gedood en vier mensen verwond. Hij zou eerst een pastoor hebben neergestoken in een kerk in een van de meest populaire wijken van de stad. Daarna zou de man in een tweede kerk een koster hebben doodgestoken. Volgens de Spaanse krant El Mundo is de dader van Marokkaanse afkomst.

De aanvaller zou de kerk van San Isidro in Algeciras kort voor 20 uur zijn binnengegaan tijdens de mis. Hij zou kruisbeelden en kaarsen hebben omgegooid en staan schreeuwen voordat hij mensen begon aan te vallen. Spaanse media melden dat de aanvaller is aangehouden, al is het motief nog onduidelijk. De politie is massaal aanwezig in het centrum van Algeciras.

Een politiebron vertelde aan AFP dat de gedode persoon een koster was en een van de gewonden een priester. Volgens de lokale media was de aanvaller gewapend met een machete. “De feiten worden geanalyseerd en onderzocht. Het is momenteel niet mogelijk om de aard van de aanval vast te stellen”, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er wordt onderzocht of het om een terroristische aanslag gaat.

De kranten El Mundo en El País schrijven dat de verdachte uit Marokko komt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten