Van Clement tot Leekens en Vossen: voetbalwereld feliciteert Mignolet met Gouden Schoen

Simon Mignolet heeft zijn favorietenrol waargemaakt. De sterkhouder van Club Brugge is de zesde doelman op de erelijst van de Gouden Schoen. Ex-ploegmaats en ex-coaches feliciteren de sympathieke Truienaar.

Philippe Clement (ex-trainer Club Brugge): “Simon, proficiat met jouw eerste Gouden Schoen. Het is misschien niet eens de laatste. Als doelman is het sowieso moeilijker om deze prijs te pakken. Dat maakt het alleen maar mooier. Je hebt hem dubbel en dik verdiend door je constante prestaties heel het jaar door en omwille van je persoonlijkheid in de kleedkamer, waar wij in het verleden veel plezier van gehad hebben. Dus dikke proficiat en geniet ervan.”

© Isosport

Peter Voets (ex-trainer STVV): “Simon, je verdient deze erkenning. Ik gun het je van harte, omdat ik weet hoe hard je er elke dag opnieuw voor werkt. Bij je club, maar ook bij de nationale ploeg, waar je altijd in de schaduw van Thibaut Courtois hebt gestaan. Toch bleef je ervoor gaan. Die mentaliteit siert je .”

© Karel Hemerijckx

Peter Delorge (ex-ploegmaat STVV): “We zijn fier op wat je bereikt hebt, maar vooral dat je al die tijd jezelf bent gebleven. Voor mij ben je niets veranderd sinds je pas kwam kijken bij de A-kern van STVV. Iedereen in Sint-Truiden is blij en trots dat een doelman uit onze stad zo’n wereldster is geworden, dat komt niet vaak voor.”

© JEFFREY GAENS

Georges Leekens (ex-bondscoach Rode Duivels): “Club Brugge en bij uitbreiding België mag zich in de handen klappen met een doelman als jij. Het winnen van de Gouden Schoen zal je niet veranderen. Je hebt jezelf gemaakt en geperfectioneerd tot de doelman die je nu bent. Blijf vooral jezelf Simon, dit eerbetoon verdiende je al veel langer.”

© BELGAIMAGE

Jelle Vossen (ex-ploegmaat Club Brugge): “Het is altijd leuk om te zien dat een Limburger deze mooie prijs kan winnen. Oververdiend ook, natuurlijk. Er valt weinig op aan te merken. Met één schoen ben je weinig Simon, dus ik zou zeggen: doe zo voort en misschien zit er nog wel een tweede Gouden Schoen in. Een hele dikke proficiat!”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten