© BELGA

Junior Alexander Blockx naar halve finales Australian Open enkelspel (ten koste van dubbelpartner) én dubbelspel

Alexander Blockx (ITF-10) heeft zich donderdag op het Australian Open in Melbourne voor de halve finales van het juniorentoernooi geplaatst. Het Belgische derde reekshoofd deed dat door de Braziliaan Joao Fonseca (ITF-23) in 2 uur en 11 minuten met 6-7 (7/9), 7-6 (7/5) en 6-3 te verslaan.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Om een plaats in de finale moet de zeventienjarige Blockx voorbij zijn Chinese leeftijdsgenoot Zhou Yi (ITF-25). Die schakelde het Zwitserse eerste reekshoofd Kilian Feldbausch (ITF-5) met 7-5, 5-7 en 6-4 uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Blockx ook in halve finales junioren dubbelspel

Alexander Blockx heeft zich donderdag op het Australian Open in Melbourne voor de halve finales van het junioren dubbelspel geplaatst. Aan de zijde van de Braziliaan Joao Fonseca, met wie hij het eerste reekshoofd vormt, nam de 17-jarige Antwerpenaar met 4-6, 6-1 en 1-0 (tiebreak 10-4) de maat van de Oekraïner Volodymyr Iakubenko en de Estlander Oliver Ojakaar.

Om een plaats in de finale worden de thuisspelers Copper Errey en Marcus Schoeman of de Italiaan Federico Cina en de Zweed Kevin Edengren de tegenstanders van Blockx en Fonseca.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten