© BELGA

Center Khalid Boukichou (ex-Oostende en ex-Charleroi) tekent bij Franse eersteklasser Nancy

Khalid Boukichou (32, 2m08) basket opnieuw in West-Europa. De center die zijn opleiding bij Oostende genoot, tekende voor de rest van het seizoen een contract bij SLUC Nancy, de nummer veertien in de Franse eerste klasse. Nancy is zijn vierde werkgever in Frankrijk.

Peter Rossel

Van 2011 tot 2017 genoot Khalid Boukichou van een stevige opleiding bij coach Dario Gjergja van Oostende. De Brusselaar met Marokkaanse roots behoorde steeds tot de kern en zo won hij zes landstitels en vijf nationale bekers. Zelf werd hij ook eens onderscheiden tot MVP van een bekerfinale.

In 2017 verliet Boukichou de Belgische competitie en verdedigde hij twee maanden de kleuren van Pau-Orthez waar Brusselaar Serge Crèvecoeur coachte. Na het verstrijken van zijn tijdelijk contract kon hij een overeenkomst tekenen bij titelverdediger Elan Chalon. Na dat seizoen zette de center een stap terug naar de Franse tweede klasse bij Nancy. “Tijdens dat seizoen heeft hij helaas niet de volle omvang van zijn talent kunnen tonen, voornamelijk om administratieve en reglementaire redenen”, merken ze nu bij Nancy op. Boukichou trok daarna naar de Kosovaarse kampioen Sigal Pristina.

Boukichou, die ook diverse selecties voor de Belgian Lions telt, gaf zijn carrière in november 2019 een nieuwe impuls bij Spirou Charleroi maar het volgende seizoen rekenden de Karolingers niet meer op hem. Opnieuw zette Boukichou een stap over de landsgrens. Hij bereikte een akkoord met de Franse eerstenationaler Gravelines. In het seizoen 2021-2022 speelde hij eerst bij het Saoedische Ohod Medina. Eind februari 2022 maakte Boukichou de overstap naar het Marokkaanse AS Salé waarmee hij landskampioen werd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten