Castors Braine moet volgende week Europees nog vol aan de bak.© FIBA

Castors Braine verliest heenmatch 1/8ste finales EuroCup Women na nagelbijter, Julie Allemand opent poort naar kwartfinales

Castors Braine heeft de heenwedstrijd van de 1/8ste finales van de EuroCup Women na een nagelbijter met 61-62 verloren van Angers. Volgende week woensdag is de return. Winst met minstens twee punten is aan de orde voor de Belgische vice-kampioen voor een stek in de kwartfinale. Belgian Cat Julie Allemand leidde ASVEL Lyon naar een ruime zege tegen het Roemeense Sepsi. In de Euroleague Women was er winst voor Kim Mestdagh.

Patrick Ceulemans

Drie kwarts lang stak Castors Braine een hand uit naar de zege. Via Oumoul Sarr Coulibaly (12 punten), Miriam Uro-Nile (12 punten) en Jessica Lindstrom (4 punten, 12 rebounds) ging het na een 17-20-tussenstand naar een 32-28-bonus halfweg voor de Waals-Brabantse ploeg. Castors Braine diepte die kloof nog verder uit naar een 51-44-voorsprong in het derde kwart.

In het slotschuifje pakte Angers echter met een comeback uit. Alexis Peterson (18 punten) en Kelly Elenga (18 punten) waren de topschutters bij de Franse ploeg die uiteindelijk met 61-62 zegevierde. Volgende week woensdag 1 februari is de return in Angers. Winst met minstens twee punten is dus aan de orde voor Castors Braine wil het zich kwalificeren voor de kwartfinales.

Een stek in de laatste acht van de EuroCup Women komt wel dichtbij voor Julie Allemand. De Belgian Cats scoorde 10 punten, plukte 1 rebound en gaf 9 assists en leidde ASVEL Lyon tegen het Roemeense Sepsi naar een 91-76 overwinning. Ook collega Cat Elise Ramette (4 punten, 1 rebound, 2 assists) opende met het Spaanse Cadi La Seu na een 72-54 zege tegen het Franse Flammes Carolo de poort van de kwartfinale. Een stek bij de laatste acht is voor een sterk spelend duo Julie Vanloo (18 punten, 7 assists) en Kyara Linskens (15 punten, 5 rebounds, 2 assists) met het Franse Montpellier na een 88-75 nederlaag in het Turkse Galatasaray Istanbul dan weer ver weg.

Vandaag werken Belgian Cats Antonia Delaere (Venetië), Maxuella Lisowa (Ramla), Serena-Lynn Geldof (Zaragoza) en Hind Ben Abdelkader (Villeneuve D’Ascq) nog de heenwedstrijd van de 1/8ste finales van de EuroCup Women af.

Winst voor Kim Mestdagh in Euroleague Women

In de Euroleague won Kim Mestdagh (2 punten, 3 rebounds, 2 assists) met Schio met 85-71 in Landes. Met 8 op 11 staat de Italiaanse ploeg en met het Hongaarse Sopron in poule B aan de leiding en is een stek in de kwartfinale bijna een feit. Kangoeroes Mechelen ontvangt vanavond (20u30 De Schalk Willebroek) het Spaanse Avenida Salamanca. Met 1 op 10 staat de Belgische kampioen laatste.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten