Bijna alle werknemers van Nederlands bedrijf van zonneauto verliezen job

Bijna alle medewerkers van de Nederlandse zonneauto-fabrikant Lightyear verliezen hun baan. Maandag kondigde het bedrijf aan dat het de productie stopt van zijn eerste dure model, en dat het het bedrijfsonderdeel dat daarvoor verantwoordelijk is failliet laat gaan. Bij dat bedrijfsonderdeel werkten echter 620 van de 650 personeelsleden: zij worden nu ontslagen.

ltoBron: BELGA

De rechtbank heeft een curator aangesteld, die moet kijken of er nog een doorstart mogelijk is. “Lightyear betreurt deze mededeling te moeten doen voor alle medewerkers, klanten, investeerders en leveranciers en zal nauw samenwerken met de curator en alle betrokkenen en hoopt op hun begrip en steun”, stelt de onderneming uit Helmond in een verklaring.

De Lightyear 0, die eerder te boek stond als Lightyear One, ging eind november pas in productie bij een partner in Finland. Er zijn er uiteindelijk maar “een handvol” van de band gerold. Lightyear merkte onlangs wel dat er veel interesse is voor het veel goedkopere massamodel dat het over enkele jaren wil gaan maken. Maar dat levert nu nog geen geld op.

Topman Lex Hoefsloot heeft laten weten dat Lightyear momenteel probeert een aantal nieuwe investeringen af te ronden. Daarmee zou het bedrijf zich dan volledig op de goedkopere Lightyear 2 moeten kunnen richten. Die auto moet minder dan 40.000 euro kosten en in 2025 op de markt komen.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten