© AFP

Kim Meylemans voorlopig achtste op WK skeleton

Kim Meylemans staat na twee heats op de achtste plaats op het WK skeleton. De 26-jarige Belgische zette donderdag in het Zwitserse Sankt-Moritz de zevende tijd neer in de eerste run en werd in de tweede elfde. Met haar totaaltijd van 2’17”77 was ze 1”39 minder snel dan de Duitse Susanne Kreher, die in polepositie ligt voor het goud.

Bron: BELGA

De 24-jarige Kreher wordt op de hielen gezeten door twee Canadezen. Rahneva Mirela is op 39 honderdsten tweede, Chanell Jane op 50 honderdsten derde. De Duitse titelverdedigster en viervoudig wereldkampioene Tina Hermann is op 59 honderdsten vijfde, net voor de Oostenrijkse Janine Flock, die met 1’08”11 in de tweede run de snelste tijd van de dag neerzette, maar in de eerste pas negende was geworden. Vrijdag worden er nog twee heats afgewerkt.

Meylemans werd de voorbije twee WK’s telkens negende. Haar beste resultaat zette ze neer in 2017. Toen werd ze in het Duitse Königssee vijfde.

Bij de mannen staat Colin Freeling op de dertigste plaats (op 36 deelnemers), op 5.68 van de Britse leider Matt Weston. Een dertigste plaats was twee jaar terug ook zijn eindklassering. De 20-jarige Freeling werd 30e in de eerste run en 29e in de tweede. Vrijdag werkt hij nog minsten één run af, om ook in de vierde te mogen starten ,moet hij dan naar de top twintig opgeklommen zijn. Weston, die donderdag beide runs won, vat de tweede dag aan met een voorsprong van 1”13 op de Italiaan Amedeo Bagnis. Zijn landgenoot Marcus Wyatt heeft als derde 1”30 goed te maken. De Duitse titelverdediger Christopher Grotheer is op 1”91 pas negende.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten