Caicedo versus Tielemans© Action Images via Reuters

Vorig jaar nog bij Beerschot, nu lonken Arsenal en Chelsea: Moises Caicedo geeft op sociale media zelf aan te willen vertrekken bij Brighton

Vorig jaar maakte hij furore op het Kiel, maar nu is de kans groot dat Moises Caicedo (21) verhuist van Brighton naar een Engelse topclub. Zowel Arsenal als Chelsea willen de Ecuadoraan inlijven en dat zorgt voor een navenante vraagprijs: 90 miljoen euro.

Guy Van Den Langenbergh, Jens Heylen

Caicedo werd in het seizoen 2021-2022 door Brighton & Hove Albion uitgeleend aan Beerschot. Daarin maakte de defensieve middenvelder behoorlijk veel indruk. Ondanks zijn jonge leeftijd veroverde hij meteen een basisplaats in de ploeg die later dat seizoen zou degraderen uit de Jupiler Pro League. Helaas voor de Antwerpse club werd Caicedo al in januari van vorig jaar teruggeroepen naar Engeland.

Caicedo in zijn periode bij Beerschot.© BELGA

Sinds dit seizoen gaat het snel met de Zuid-Amerikaan. Hij veroverde een basisplaats bij de club uit de Premier League, mocht met Ecuador proeven van het WK voetbal en staat nu dicht bij een transfer naar één van de topclubs uit London. Arsenal deed al een bod van net geen zeventig miljoen euro maar ving bot bij de club bij wie het eerder al Leandro Trossard wegplukte voor dertig miljoen euro. Arsenal zou nu een nieuw bod voorbereiden van 90 miljoen euro maar intussen is ook Chelsea mee in de dans gesprongen. Ook The Blues zouden de middenvelder maar al te graag inlijven.

Mededeling aan club

De kans dat Caicedo alsnog bij zijn huidige werkgever blijft, is haast onbestaande. Zeker nu de speler zelf in een open brief aanstuurt op een vertrek.

“Ik ben de heer Bloom (de voorzitter, red.) en Brighton dankbaar dat ze me de kans hebben gegeven om naar de Premier League te komen en ik heb het gevoel dat ik altijd mijn best voor hen heb gedaan. Ik voetbal altijd met een glimlach en met hart”, schrijft de 21-jarige Caicedo in een bericht op Instagram.

“Ik ben de jongste van tien broers en zussen uit een arme omgeving in Santa Domingo in Ecuador. Mijn droom was altijd om de meest geprezen speler in de geschiedenis van het land te worden. Ik ben er trots op dat ik Brighton een recordtransfersom kan opleveren, zodat ze die kunnen herinvesteren en de club helpen succesvol te blijven”, klinkt het verder.

“De fans hebben mij in hun hart gesloten en ze zullen altijd in mijn hart blijven. Ik hoop dat ze kunnen begrijpen waarom ik deze prachtige kans wil grijpen.”

Brighton gaat er voorlopig niet op in

Brighton neemt zijn verzoek voorlopig wel niet in dank aan, want volgens The Athletic heeft de club laten weten dat ze Caicedo tot 1 februari niet meer willen zien. Tot de transferperiode afgesloten is, met andere woorden. De ex-ploeg van Leandro Trossard verwacht dat hij zich nadien gewoon weer bij de club meldt. De Ecuadoraan mist zo al zeker het duel met Liverpool zondag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners