© AFP

Wat een sprookje: wildcards Hijikata en Kubler grijpen in mannendubbel eindzege Australian Open

De Australiërs Rinky Hijikata (ATP 277 dubbel) en Jason Kubler (ATP 163 dubbel) hebben zaterdag de eindzege gegrepen in het dubbelspel bij de mannen op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De wildcards versloegen in de finale in Melbourne de Monegask Hugo Nys (ATP 40 dubbel) en de Pool Jan Zielinski (ATP 36 dubbel) met 6-4 en 7-6 (7/4) na 1 uur en 23 minuten tennis.

Bron: BELGA

De 21-jarige Hijikata en de 29-jarige Kubler speelden nooit eerder aan elkaars zijde. Ze verbaasden vriend en vijand door in de kwartfinales de topreekshoofden Wesley Koolhof en Neal Skupski te wippen, en vervolgens in de halve finales de maat te nemen van de ervaren rotten Marcel Granollers en Horacio Zeballos, de achtste reekshoofden.

Het was voor beiden hun allereerste triomf op het ATP-circuit. Op de erelijst volgen ze hun landgenoten Thanasi Kokkinakis en Nick Kyrgios op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten