© RUDY DECLERCK

Oostende neemt met driepunters snel afstand van hekkensluiter Circus Brussels

Na vijf verkenningsminuten nam titelverdediger Filou Oostende op basis van een enorme driepuntkracht snel afstand van hekkensluiter Circus Brussels. De West-Vlaamse scherpschutters, goed voor 22 bommen aan 56 procent, zegevierden met overtuigende 101-54-cijfers.

Peter Rossel

Naast Djordjevic (voet), Thurman (enkel) en Buysse (pols) was ook Bratanovic (knie) niet speelklaar bij Oostende. Bij de club uit de hoofdstad ontbraken de zieken Zylka en Proleta.

Laster nam de eerste acht punten van de bezoekers voor zijn rekening. Buysschaert en Gillet vormden met elk vijf punten de initiële productie bij Oostende. Na 10-10 driepunterden Tyree en Bleijenbergh het eerste kloofje van de avond bij mekaar: 16-10. Waleson voegde twee vrijworpen toe maar Airington herstelde het evenwicht aan 18-18. Acht driepunters, netjes verdeeld over beide teams, kleurden het initiële kwart.

Daarna beet Oostende zich helemaal vast in zijn tegenstnnder. In vier minuten van het tweede wedstrijdschuifje vlamden Tyree (2), Barcelo (2) en Troisfontaines samen vijf driepunters door de Brusselse mand. Bij 36-21 vroeg Jaumin dan ook een time-out aan. Het kwaad was echter geschied voor Brussels dat aan de rust al tegen een twintiger (51-30) aankeek. De Oostendenaars hadden in dat tweede kwart negen bommen in de Brusselse mand gedropt, vie droegen de handtekening van Barcello. De kustploeg had toen ook al dubbel zoveel rebounds (24-12) geplukt als de bezoekers. Nog opvallender was de balans in assists: 18-7.

De vijftiende Oostendse bom, een korf van Tyree, was goed voor een dertiger (66-36) halverwege het derde bedrijf. De marge was onoverbrugbaar. Aan het halfuur had van der Vuurst al tien assists uitgedeeld.

De openingsfase van het vierde kwart leek op een trainingssessie. Troisfontaines (1) en Bleijenbergh (2) vuurden nieuwe driepunters waarmee de score klom tot 81-44. Jaumin riep zijn mannen naar de zijlijn. Toch produceerde Pintelon de veertiger bij 86-46 en met nog ruim zes minuten op de klok. Barcello en de in eigen huis opgeleide jongeren Kediambiko, Buysschaert, Pintelon en Verstraete vormden de Oostendse basis voor de drie laatste minuten. Na de vijfde fout van Hazard legde Kediambiko de century vast. Oostende won met 101-54 tegen Brussels. Oostende plukte ruim dubbel zoveel rebounds (45-22) en deelde bijna driemaal zoveel assists (32-11) uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten