© AP

NBA. Razende LeBron James verliest met Lakers klassieker tegen Celtics na verlenging, Bulls rechten de rug

De Boston Celtics hebben zaterdagavond in de NBA na een verlenging de Los Angeles Lakers verslagen. In het duel tussen de twee recordkampioenen (allebei zeventien titels) trok de thuisploeg met 125-121 aan het langste eind. Ook de Chicago Bulls konden na twee zure nederlagen nog eens winnen.

Jeroen De PauwBron: BELGA

Jaylen Brown was cruciaal bij de winst voor Boston. Hij maakte vier seconden voor het einde van de reguliere speeltijd gelijk met een driepunter en scoorde in de extra tijd nog eens elf punten, waarmee hij zijn totaal op 37 bracht. Jayson Tatum, de andere sterkhouder van de Celtics, tekende voor 30 punten, Malcolm Brogdon was met 26 punten ook goed bij schot.

Op jacht naar Kareem Abdul-Jabbar

Boston beëindigde zo een reeksje van drie nederlagen op rij en blijft leider in de Eastern Conference. Bij de Lakers, pas dertiende in het Westen, was LeBron James andermaal op de afspraak met 41 punten maar de basketvedette was achteraf woedend vanwege een fout die hij niet meekreeg, waardoor er verlengd moest worden. In de eeuwige topschutterslijst telt de 38-jarige ‘LBJ’ nog maar 117 punten achterstand op leider Kareem Abdul-Jabbar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Philadelphia, de nummer twee in de Eastern Conference, won de topaffiche tegen Denver, de nummer een in de Western Conference, met 126-119. Joel Embiid viel niet af te stoppen bij de Sixers. Hij maakte 47 punten en pakte 18 rebounds. In het verliezende kamp eindigde Nikola Jokic, tweevoudig MVP, met 24 punten.

De Chicago Bulls hebben getoond dat ze weldegelijk nog kunnen winnen. Nadat ze de voorbije dagen zowel tegen de Indiana Pacers als de Charlotte Hornets een bijzonder grote voorsprong toch nog weggaven in het slot van de wedstrijd, deden ze dat niet in en tegen de Orlando Magic. Al scheelde het niet veel, want in het laatste kwart naderde Magic nog tot vijf punten, maar dan breidden de bezoekers de kloof weer uit. De match eindigde op 109-128.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NBA. Uitslagen van zaterdag

Boston - LA Lakers 125 - 121 (n.v.)

Atlanta - LA Clippers 113 - 120

Portland - Toronto 105 - 123

Utah - Dallas 108 - 100

Minnesota - Sacramento 117 - 110

New Orleans - Washington 103 - 113

San Antonio - Phoenix 118 - 128 (n.v)

Detroit - Houston 114 - 117

Orlando - Chicago 109 - 128

Brooklyn - New York 122 - 115

Philadelphia - Denver 126 - 119

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten