© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Lotto Volley League: Aalst quasi zeker van plaats in top 6, Guibertin wint kelderkraker

Aalst en Guibertin hebben zondag op de veertiende speeldag van de Lotto Volley League beide een zege geboekt. Door de zege staat Aalst met een been in de Champion Play-offs.

Bron: BELGA

Zondag stonden met de confrontaties Borgworm-Aalst en Guibertin-Achel de laatste vier ploegen uit de stand tegenover elkaar. In de strijd om de top zes, die mag deelnemen aan de Champion Play-offs, deed Aalst een gouden zaak. Het boekte een 3-1 zege tegen Borgworm na een knotsgekke partij (23-25, 17-25, 35-33, 24-26) en diepte de kloof met zijn tegenstander daarmee uit tot zeven punten. Met 17 punten staat Aalst stevig op de zesde plek.

Guibertin wipt in de stand over Borgworm van de laatste naar de zevende plek na een 3-1 zege (27-25, 25-21, 18-25, 25-21) tegen Achel, dat op de laatste plaats komt te staan. Guibertin volgt op zes punten van Aalst.

Het klassement wordt momenteel aangevoerd door Roeselare, dat nog steeds ongeslagen is en zaterdag eenvoudig won van VDK Gent. Nummer twee Maaseik haalde het diezelfde avond makkelijk van Menen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten