Gautam Adani© AFP

Rijkste man van Azië reageert op beschuldigingen van fraude: “Amerikaanse aanval op India”

Het bedrijf van Gautam Adani, de rijkste man van Azië, heeft de beschuldigingen van fraude door een Amerikaanse beursspeculant in een uitvoerig rapport ontkend. Volgens de Adani Group gaat het om een “Amerikaanse aanval op India”.

jvhBron: The Guardian

Er bestaat al enkele weken onrust over het concern van Adani, die vooral in de steenkoolindustrie zit. “Dit is niet enkel een onuitgelokte aanval op een specifiek bedrijf, maar een berekende aanval op India, de onafhankelijkheid, integriteit en kwaliteit van Indiase instellingen, en de groei en ambitie van India”, klinkt het in een reactie. “De beschuldigingen en insinuaties, die worden voorgesteld als feit, verspreiden zich als een vuurtje, en vernietigen een grote hoeveelheid rijkdom voor investeerders, en bezorgen Hindenburg Research winst.”

LEES OOK.Is derde rijkste man ter wereld eigenlijk een fraudeur?

Volgens een rapport van die speculant is de rijkdom van Adani gebouwd op “de grootste oplichting in de bedrijfsgeschiedenis”, en een gevolg van “onbeschaamde manipulatie van de aandelenmarkt” en “fraude in de boekhouding”.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten