Hasseltse fiets- en drankdief krijgt 24 maanden cel voorwaardelijk

Hasselt -

Een 38-jarige Hasseltse fietsendief is gisteren veroordeeld tot 24 maanden cel met uitstel onder voorwaarden. De man ging ervandoor met zeven fietsen. Daarnaast maakte hij nog een messenset, fietssloten, batterijen, flessen alcohol en blikjes Coca-Cola buit.

Geert Houben

De dief staat bekend als een veelpleger die op straat leeft. “Zijn enige inkomen komt uit het plegen van diefstallen.” Nu verblijft hij in de gevangenis, na vorig jaar – in oktober en november in het bijzonder – feiten te hebben gepleegd. De Hasselaar betwist dat niet. Hij had het vooral gemunt op fietsstallingen en ondergrondse parkeerplaatsen. Enkele keren kreeg hij de hulp van een 44-jarige Hasselaar die zijn kat naar de rechtbank stuurde. Het komt hem op 10 maanden cel en 800 euro boete te staan.  

Drugsgebruiker

De veelpleger geraakte aan lager wal door drugsgebruik. “Ik wil me verontschuldigen en mijn leven weer op de rails krijgen. Nadat mijn relatie van 11 jaar is beëindigd, zijn mijn rekeningen leeggehaald. En sinds ik mijn werk verloor, ben ik alsmaar dieper gezakt en heb ik het opgegeven”, sprak de Hasselaar op zijn proces.

Hij kreeg maandag van de strafrechter 24 maanden cel en 1.600 euro boete met uitstel opgelegd, met uitzondering voor het deel dat hij al in de cel zat. Om van het uitstel te kunnen genieten, moet hij zich laten behandelen voor zijn verslaving en actief op zoek gaan naar werk. Enkele gedupeerden stelden zich burgerlijke partij. In totaal krijgen zijn 3.787 euro schadevergoeding toegewezen.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten