Hasselaar trekt twee maanden na vrijlating weer op rooftocht

Hasselt -

Een 46-jarig Hasselaar moet voor 24 maanden naar de cel na het plegen van een waslijst aan diefstallen. Amper twee maanden na zijn vrijlating hervatte de drugsverslaafde zijn vroegere criminele feiten. Zo stal hij een tankkaart en verwittigde hij vrienden om tegen een prijsje te komen tanken.

Geert Houben

In september en oktober vorig jaar trok de man op dievenpad in het Hasseltse. Hij graaide een gps, werkkoffers en allerlei gereedschap uit wagens mee. Ook bleek de veertiger geïnteresseerd te zijn in een tablet, oplaadkabels en portefeuilles. Met de bank- en tankkaarten ging hij shoppen en hij liet vrienden er ook van meegenieten.

Aanvankelijk ontkende de veertiger alles, maar na het zien van de camerabeelden kon hij niet anders dan bekennen. Ook troffen de speurders bij een huiszoeking een deel van de buit aan. Hij ging door de knieën en vertelde aan speed verslaafd te zijn geraakt. Het komt hem op 24 maanden cel en 1.600 euro boete te staan. Een 39-jarige Hasselaar, die de tank- en bankkaart een keer gebruikte, kreeg gisteren in de Hasseltse correctionele rechtbank acht maanden cel en 1.600 euro boete opgelegd.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten