© Philippe Lebeau

PODCAST. De gerechtelijke lijdensweg na de moord op Eddy Destexhe: “Veel langer moeten afzien dan gebruikelijk”

Het is 9 februari 2006, wanneer vier jongemannen reisagent Eddy Destexhe overvallen in zijn huis in Tongeren en hem op beestachtige wijze doden. De vier mannen worden aangehouden op verdenking van roofmoord. Maar ook daarmee stopt de lijdensweg voor de familie van Eddy niet, want het proces belooft nog een ware procedureslag te worden.

kp

Het viertal moet voor assisen verschijnen, maar er ontstaat discussie over waar er juist gepleit moet worden. De verdediging wil het proces voor een Franstalige rechtbank krijgen en haalt ook haar slag thuis. Drie jaar na de moord op Eddy, in februari 2009, moeten de vier jongemannen dus naar Luik om zich daar voor het assisenhof te verantwoorden.

Maar ook na een veroordeling daar stopt de ellende voor de familie Destexhe niet, want zes maanden na het assisenproces neemt het Hof van Cassatie een beslissing die alle wonden weer openrijt.

Je kan ‘Van Moord tot Verdict’ ook beluisteren via je favoriete streamingplatform: Spotify, Apple Podcast, Google Podcasts, Pocket Casts, Podcast Addict, Castbox, ... Reageren op deze aflevering kan via podcast@hetbelangvanlimburg.be.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten