Fietser rijdt tegen geparkeerde wagen en vlucht

Pelt -

Een fietser is maandagmorgen in Sint-Huibrechts-Lille (Pelt) achterop een geparkeerde wagen gereden. De klap moet enorm geweest zijn, want de achterruit is helemaal verbrijzeld. De fietser pleegde vluchtmisdrijf.

Geert Van Baelen

Het voorval gebeurde in de Kompenstraat. “Zondagavond had ik mijn auto langs de straat geparkeerd, omdat ik als laatste naar het werk moest”, zegt Ian Snoeckx (19). “Zelf heb ik niets gehoord, maar de plusmama van mijn vriendin had maandagmorgen ergens tussen zeven en half acht wel een doffe slag waargenomen. Ze maakte er niet echt iets van en dacht dat er in huis iets was omgevallen of zo. Vervolgens klopte een oudere buurman aan met de melding dat er iets was gebeurd met mijn wagen. Hij vertelde dat de achterruit helemaal kapot was. Meteen hebben ze me gewekt.”

Fietsbel

Ian kon niet meteen vermoeden wat er was gebeurd. “Ik zag wel dat er geen auto tegen was gereden, want dan zou de hele achterkant ingedeukt geweest zijn. Vervolgens dacht ik aan inbrekers, maar er ligt niets waardevols in mijn wagen. Tot ik onder mijn auto een fietsbel zag liggen en een deel van een spatbord. Ja, toen wist ik dat er een fietser tegen was gereden. Maar die was dan wel doorgereden, en dat is niet netjes.”

Afgeleid

Er is aangifte gedaan bij de politie, in de hoop dat de betrokken fietser kan worden gevonden. “Hij moet met een enorme kracht tegen mijn wagen zijn gereden. Iets moet hem hebben afgeleid, want op dat moment was het niet meer echt donker. De wagen was duidelijk zichtbaar. De bel die ik heb teruggevonden leek me niet echt van een elektrische fiets, eerder van een ouder exemplaar. Hoe dan ook, traag is het niet gebeurd.”

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten