STVV laat Mathias Delorge op huurbasis naar Lierse gaan, geen oplossing voor Filippov

Op de slotdag van de wintermercato heeft STVV Mathias Delorge (18) uitgeleend aan Lierse Kempenzonen. Voor de Oekraïense spits Oleksandr Filippov kwam er (nog) geen oplossing.

Gunter Schoofs en Pieter Vanlommel

Eerder deze maand verliet Lucas Delorge (15) STVV voor Club Brugge. Nu zoekt ook oudere broer Mathias voorlopig andere oorden op. Het 18-jarige talent trekt tot het eind van het seizoen op huurbasis naar Lierse Kempenzonen, de nummer vijf in 1B.

Mathias Delorge klopt al een tijdje op de poort van het eerste elftal bij STVV. Vorig seizoen liet Bernd Hollerbach de aanvallende middenvelder op de slotspeeldag debuteren in eerste klasse met een korte invalbeurt tegen Standard. De zoon van teammanager en clubicoon Peter leek daarmee vertrokken, maar dit seizoen kwam hij mede door een zware knieblessure niet aan de bak.

Na het vertrek van Christian Brüls hoopte Delorge op meer minuten in het eerste elftal. Maar na de inkomende transfer van Rocco Reitz - een concurrent op het middenveld - werd duidelijk dat hij niet in de plannen van Hollerbach past.

STVV wilde de ontwikkeling van de 18-jarige jeugdinternational niet in de weg staan en verhuurt hem bijgevolg tot het eind van het seizoen aan Lierse Kempenzonen. Delorge kon ook naar Italië, maar kiest dus voor de Pallieters. Bij de nummer 5 in 1B komt hij onder meer ex-Kanarie Nils Schouterden tegen. Tom Van Imschoot is er trainer. Na Rein Van Helden, Jarne Steuckers en Robert-Jan Vanwesemael is Mathias Delorge al de derde jonge Kanarie die dit seizoen wordt uitgeleend.

© Bart Borgerhoff

(Nog) geen nieuwe club voor Filippov

STVV wilde dinsdag ook Oleksandr Filippov aan een nieuwe club helpen. De Oekraïense spits heeft nog tot juni 2024 een contract aan de Tiensesteenweg, maar ligt niet in de bovenste schuif van Hollerbach. Bovendien lopen door de komst van Hara genoeg aanvallers rond op Stayen, waardoor de club op de slotdag van de mercato Filippov nog probeerde te slijten. Maar er meldde zich geen enkele club concreet voor de diensten van de Oekraïner. Mogelijk volgt er de komende dagen toch nog een oplossing, omdat nog tal van transfermarkten open zijn. Wordt vervolgd.

Transferoverzicht

IN: Rocco Reitz (Borussia Mönchengladbach, huur), Taichi Hara (Alavés, huur).

UIT: Christian Brüls (Zulte Waregem), Ameen Al-Dakhil (Burnley), Mathias Delorge (Lierse Kempenzonen, huur).

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten