© e

Jean Maenen en Theo Coun door geschiedkring Sint-Ursula in de bloemetjes gezet

Lanaken

Met de boeiende en aardig bijgewoonde lezing Helmen in de achtertuin van Karsten Conaert startte de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Studiekring Sint-Ursula Lanaken donderdag 26 januari aan haar werkjaar. En niet zomaar eentje: dit jaar mag de kring haar 80ste verjaardag vieren.

De stichtingsvergadering van de kring vond plaats op 16 september 1943, midden in WO II. Zopas verscheen ook het eerste nummer van de 60ste jaargang van het tweemaandelijks tijdschrift Gossu Tijdingen. Het is dus een jubileumjaar op meerdere fronten.

Tijdens de pauze van de lezing werden Jean Maenen (rechts op de foto) en Theo Coun onverwacht in de bloemetjes gezet. Jean werd dag op dag 45 jaar geleden verkozen tot voorzitter van de kring, een taak die hij sindsdien op een gewetensvolle manier op zich neemt. Theo verzorgt al meer dan een kwarteeuw de lay-out en eindredactie van Gossu Tijdingen. Het bestuur van de koninklijke vereniging wilde een en ander niet ongemerkt laten voorbijgaan en huldigde beide sterkhouders met een smaakvol cadeau. (eva)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten