De lente - en dus ook het bloesemseizoen - komt steeds dichterbij: op zaterdag 1 april opent de pop-up Bloesembar in Velm opnieuw de deuren.

Truiense BelOrta Bloesembar krijgt volwaardig restaurant: “Barbecueën tussen de bloesems”

Sint-Truiden -

De opening van BelOrta Bloesembar in Sint-Truiden zorgt dit jaar voor extra lentekriebels: naast verkoelende drankjes zullen voorbijgangers er onder meer barbecue, nacho’s en pasta’s kunnen krijgen. “Het team van Kookatelier Zepperen komt ons versterken”, aldus uitbater Peter Onkelinx.

Lien Vande Kerkhof

De lente - en dus ook het bloesemseizoen - komt steeds dichterbij: op zaterdag 1 april opent de pop-up Bloesembar in Velm opnieuw de deuren. “Tijdens onze boostereditie vorig jaar hebben we al geëxperimenteerd met lekker eten”, zegt Peter Onkelinx. “Dat viel erg goed in de smaak, zeker bij grote groepen. De bloesems zijn echt een nationaal product: eten in dit prachtige decor is een hele beleving.”

Jeroen Blues en Ilse Vrancken van het Kookatelier.© RR

Langdurige samenwerking

Dit jaar zullen er naast 2000 bloesembarplaatsen dan ook 120 vaste restaurantzitjes zijn. “Jeroen Blues en Ilse Vrancken van het Kookatelier in Zepperen zullen achter het fornuis staan van het restaurant in onze tent. Eén van hun specialiteiten is barbecue en die trekken ze door in drie formules: classic, super en deluxe. Op zondag verzorgen ze ook het bloesemontbijt, deze formules zijn op reservatie. Voor andere gerechten kan je zonder reservatie terecht, denk maar aan nacho’s, croques, Haspengouwse hamburger, salades, pasta’s en ijsjes. Het spreekt voor zich dat er veel met lokale producten gewerkt zal worden. Het is de bedoeling dat dit een langdurige samenwerking wordt.”

“Voor het restaurantgedeelte moet je trouwens wel reserveren”, voegt Peter nog toe. “Op één dag tijd kregen we al 300 inschrijvingen binnen voor de bloesembarbecues. Er op tijd bij zijn, is dus de boodschap!”

Info: www.bloesembar.com

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt