De lente - en dus ook het bloesemseizoen - komt steeds dichterbij: op zaterdag 1 april opent de pop-up Bloesembar in Velm opnieuw de deuren.
Truiense BelOrta Bloesembar krijgt volwaardig restaurant: “Barbecueën tussen de bloesems”
De opening van BelOrta Bloesembar in Sint-Truiden zorgt dit jaar voor extra lentekriebels: naast verkoelende drankjes zullen voorbijgangers er onder meer barbecue, nacho’s en pasta’s kunnen krijgen. “Het team van Kookatelier Zepperen komt ons versterken”, aldus uitbater Peter Onkelinx.
De lente - en dus ook het bloesemseizoen - komt steeds dichterbij: op zaterdag 1 april opent de pop-up Bloesembar in Velm opnieuw de deuren. “Tijdens onze boostereditie vorig jaar hebben we al geëxperimenteerd met lekker eten”, zegt Peter Onkelinx. “Dat viel erg goed in de smaak, zeker bij grote groepen. De bloesems zijn echt een nationaal product: eten in dit prachtige decor is een hele beleving.”
Jeroen Blues en Ilse Vrancken van het Kookatelier. — © RR
Langdurige samenwerking
Dit jaar zullen er naast 2000 bloesembarplaatsen dan ook 120 vaste restaurantzitjes zijn. “Jeroen Blues en Ilse Vrancken van het Kookatelier in Zepperen zullen achter het fornuis staan van het restaurant in onze tent. Eén van hun specialiteiten is barbecue en die trekken ze door in drie formules: classic, super en deluxe. Op zondag verzorgen ze ook het bloesemontbijt, deze formules zijn op reservatie. Voor andere gerechten kan je zonder reservatie terecht, denk maar aan nacho’s, croques, Haspengouwse hamburger, salades, pasta’s en ijsjes. Het spreekt voor zich dat er veel met lokale producten gewerkt zal worden. Het is de bedoeling dat dit een langdurige samenwerking wordt.”
“Voor het restaurantgedeelte moet je trouwens wel reserveren”, voegt Peter nog toe. “Op één dag tijd kregen we al 300 inschrijvingen binnen voor de bloesembarbecues. Er op tijd bij zijn, is dus de boodschap!”
Info: www.bloesembar.com
LEES OOK
OVERZICHT. Meer dan vijftien toffe ontbijtadresjes die een heerlijke paasbrunch serveren
GEPROEFD. In Loons restaurant staat de smaak voorop en dan pas het prachtige uitzicht
Waar eet … politica Nawal Farih? “Hier steekt de Italiaanse chef een flinke portie liefde in al zijn gerechten”
DE FOLDERVRETER. “Een top- maar ook een flopdeal bij zowel Albert Heijn als Auchan én hier koop je de goedkoopste lasagne”
Takeaway tip: bij Gezondigd haal je gezonde gerechten uit de wereldkeuken af
Bekijk
Hoofdpunten
Dagelijks ruim twee incidenten op bussen van De Lijn in Limburg
21-jarige Roemeen verongelukt bij ongeval met bestelwagen in Gingelom
Wagnerbaas doet opvallende Oekraïense aanvalsplannen uit de doeken: “Quatsch, dat is een ‘no go’ voor Washington”
Na drama’s met Emilia en Simone: zo kan je dementerende overal en altijd terugvinden
Erika (40) beviel op café: “Welgeteld één wee, en Ilya was er”
Zo vaak ververst de Limburger zijn lakens: de grote slaapenquête van HBvL