Gilles Vandecaveye neemt het op tegen een Roeselaars blok.© VDB

Volleybal  Lotto Volley League Caruur Gent

Gilles Vandecaveye en Caruur Gent snoepen Roeselare een setje af: “De belangrijkste matchen komen er vanaf woensdag aan”

Gent -

Met een totaal vertimmerde ploeg, met onder anderen Kobe Brems, Abdel-Aziz Doumbia en Hugo Fischer, verweerde Caruur Gent zich zaterdag heftig bij Knack Roeselare. Uiteindelijk snoepte Caruur de landskampioen één setje af. “Misschien zat er meer in”, denkt Gilles Vandecaveye.

Dirk Van Bruysel

“Opgelet, ik denk niet dat we hadden kunnen winnen tegen dit Roeselare”, verduidelijkt Vandecaveye. “De mannen van Schiervelde zijn zeker in eigen huis niet te kloppen. Zij overklassen momenteel iedereen in de Belgische competitie. We hebben degelijk gespeeld, goed weerwerk geboden en stonden op een bepaald moment dicht bij een puntje, maar al bij al mogen we blij zijn met die setwinst. Of we ons nu kunnen optrekken aan deze prestatie? Ik weet het niet echt. Tegen Roeselare speelden we goed, maar dat is geen garantie dat het straks tegen Haasrode Leuven ook perfect zal gaan. De Vlaams-Brabanders zijn een andere ploeg, die een heel ander volleybal speelt dan Roeselare. Het is een technisch sterke ploeg, met een sterke aanval en blok. Ze beschikken ook over een stabiele receptie, al denk ik dat daar hun achillespees ligt. Die receptie moeten we trachten uit te schakelen zodat ze beperkt worden in hun aanvalsacties. Laten we stellen dat Haasrode Leuven een mooi totaalpakket vormt. Niet te onderschatten, dus.”

Meer stress

“Bovendien zijn de wedstrijden die nu komen belangrijker dan die match tegen Roeselare”, weet Vandecaveye. “De komende vier competitiematchen, met achtereenvolgens Haasrode Leuven, Lindemans Aalst, Achel en Guibertin, zullen bepalen wie met welke bonus aan de play-offs mag beginnen. In dat opzicht zal er met meer stress gespeeld worden dan tegen Roeselare.”

“Gezien het belang van de wedstrijd tegen Haasrode Leuven is het jammer dat we de komende dagen niet in onze eigen vertrouwde Edugo Arena kunnen trainen, omdat VDK Gent de kwartfinales van de CEV Cup moet spelen en ook tegenstander Lodz recht heeft om daar te trainen. Jammer voor ons, want de wedstrijd van woensdag tegen Haasrode Leuven is een match tussen de nummers drie in de rangschikking. Het zal ongetwijfeld een dubbeltje op zijn kant worden. Door twee dagen uit onze zaal verbannen te worden, missen we toch een beetje het zaalgevoel daar”, aldus de opnieuw fitte Vandecaveye.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten