© TVL

Twee huiszoekingen in Maasmechelen in Nederlands onderzoek naar ernstig misdrijf

Maasmechelen -

De Nederlandse politie voerde dinsdag twee huiszoekingen uit in Maasmechelen. De invallen kaderden in een onderzoek naar een ernstig misdrijf, maar de noorderburen willen niets over de zaak kwijt.

Phillip Pergens

De Nederlandse politiediensten vielen dinsdagochtend binnen op twee plaatsen in Maasmechelen. Ze doorzochten onder meer een huis in de Merelstraat in de wijk Proosterbos en de politie forceerde daarbij ook een deur. Het glazen exemplaar moest er aan geloven waarna de doorgang met houten panelen winddicht werd gemaakt. Het is niet duidelijk of er ook arrestaties werden verricht.

De Limburgse politiediensten en het parket van Limburg werden ingelicht over de politieactie van de noorderburen en verleenden bijstand, maar het dossier ligt volledig in handen van de Nederlandse autoriteiten. De invallen kaderen binnen een onderzoek naar een ernstig misdrijf dat valt onder de bevoegdheden van de politie in Maastricht, maar waar het precies om draait willen ze voorlopig niet kwijt. Bij de Politie Eenheid Limburg luidt het dat er pas woensdag gecommuniceerd kan worden.  (ppn)

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten