© TV Limburg

Genk plukt nieuwe spits Arokodare weg voor neus van Anderlecht

KRC Genk heeft zijn opvolger voor Paul Onuachu beet: zijn Nigeriaanse landgenoot Tolu Arokodare (22) zette in de Cegeka Arena zijn handtekening onder een contract tot medio 2027.

Marnik Geukens

Het is altijd gevaarlijk om spelers te vergelijken. Zeker als de een de ander opvolgt. Maar Tolu Arokodare is met zijn 1,97 niet alleen een beer van een vent. Hij groeide ook op in de buurt van de Nigeriaanse hoofdstad Lagos en verhuisde op jonge leeftijd al van een academie naar het Noorden van Europa om er zijn grote voetbaldroom te maken. Terwijl de jonge Onuachu bij Midtjylland in Denemarken belandde, werd de verrassende bestemming van Arokodare Valmiera FC in Letland.

© ISOPIX

Anderlecht wilde huurdeal

Als tiener liep Tolu Arokodare met 22 goals in amper 34 matchen meteen in de schijnwerpers in de Letse hoogste klasse. Tal van Europese clubs klopten voor hem aan, ook op de geoefende radar van KRC Genk dook hij al vroeg op. De ambitieuze spits koos voor een uitleenbeurt aan FC Keulen maar die stap naar de Bundesliga kwam te vroeg. Omdat het bij elf invalbeurten bleef, werd de volgende bestemming de Franse tweedeklasser Amiens. Daar imponeerde Arokodare wel. Niet alleen met 21 goals in 63 wedstrijden, ook met zijn atletisch vermogen en goede voeten.

De ruwe diamant ging met de maand feller schitteren, waarna de Fransen de optie in het contract lichtten. En nu wilden cashen. Een deal met Anderlecht was in de maak, de speler had zelfs al medische tests afgelegd. Maar omdat de Brusselse club alleen maar kon of wilde huren met een aankoopoptie, werd paars-wit op de slotdag van de wintermercato voorbijgestoken door KRC Genk, dat het vertrek van zijn topschutter Onuachu moest opvangen. De huidige leider in de competitie was wel bereid om de gevraagde transfersom van ongeveer 2,5 miljoen euro neer te leggen en loodste de spits meteen naar de Cegeka Arena.

“Op dit moment in mijn carrière kan ik mij geen betere club inbeelden”

Tolu Arokodare

Ideale volgende stap

Daar arriveerde hij even voor achten om zijn handtekening te zetten. Arokodare zal Samatta en Sor het vuur aan de schenen moeten leggen om de Genkse doelpuntenproductie op peil te houden.

“Ik ben heel blij om in Genk te zijn”, reageerde Arokodare. “Op dit moment in mijn carrière kan ik mij geen betere club inbeelden. Ik hoop samen met het team de goede resultaten van de eerste seizoenshelft verder te zetten en prijzen te pakken. Paul Onuachu laat grote schoenen achter om te vullen. Maar ik ben vastberaden om mij 100% te geven voor deze mooie club.”

“Ondanks zijn lengte is hij heel beweeglijk, snel in de eerste meters en sterk met het hoofd”, verklaarde ‘Head of Football’ Dimitri de Condé de keuze voor de nieuwe Genkse aanvaller. “Tolu laat vandaag al flitsen van zijn klasse zien. Daarnaast zit er ook nog heel wat rek op. Onder de vleugels van onze technische staf gaat hij de komende jaren nog grote stappen voorwaarts kunnen zetten. We hebben met verschillende andere jonge talenten bewezen dat KRC Genk daarvoor de ideale omgeving is.”

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt