Belgisch koppel weigert vliegticket voor baby te kopen en laat kind achter in Israëlische luchthaven

Een Belgisch koppel is opgepakt in de Ben Gurion-luchthaven in het Israëlische Tel Aviv. De twee, die een Ryanair-vlucht richting Charleroi wilden nemen, hadden geweigerd om ook een ticket te kopen voor hun baby en lieten hun kind dan maar achter bij de incheckbalie.

mtmBron: Sudinfo, Times of Israel

“Al onze werknemers waren in shock”, zo verklaarde de balieverantwoordelijke van Ryanair na de feiten. “We hebben nog nooit zoiets gezien. We konden echt niet geloven wat er gebeurde.”

Volgens de Israel Airports Authority waren de twee ouders, allebei in het bezit van een Belgisch paspoort, al aan de late kant voor hun vlucht richting België. En dan begonnen ze zich ook nog kwaad te maken aan de incheckbalie toen ze te horen kregen dat ze moesten bijbetalen voor hun baby. Daarvoor hadden ze twee opties: ofwel betaalden ze 25 euro voor een schootstoeltje ofwel betaalden ze voor een aparte stoel voor het kind –en dat tegen het standaardtarief voor volwassenen.

(lees verder onder de video)

De ouders weigerden beide opties en besloten hun baby achter te laten bij de incheckbalie en zonder hun kind door te rennen richting veiligheidscontroles en de gate. Een beetje verderop konden medewerkers van de luchthaven de twee echter tegenhouden en hen dwingen om op hun stappen terug te keren. Ondertussen werd de politie verwittigd.

Enkele agenten kwamen ter plaatse en namen de ouders samen met hun baby mee voor verhoor.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten