Robbe Van de Velde denkt al aan de volgende opdracht: “Zondagmiddag spelen wij in Gent en daar zouden wij toch punten moeten pakken.”© Gregory Van Gansen

Volleybal Lotto Volley League Lindemans Aalst - Greenyard Maaseik: 0-3

Robbe Van de Velde kansloos de boot in met Lindemans Aalst: “Slechtste wedstrijd sinds het aantreden van Christophe Achten”

Aalst -

Lindemans Aalst slaagde er ook nu niet in om tegen een ploeg uit de top van de rangschikking te winnen. De Ajuinen gingen tegen Maaseik kansloos met 0-3 de boot in.

Stefan Geeroms

Het duel tussen Aalst en Maaseik leek wel een heruitgave van de partij tegen Roeselare enkele weken terug in Schotte. Toen kon de thuisploeg ook geen vuist maken en wonnen de West-Vlamingen vlot met 0-3. “Het is duidelijk dat er nog een kloof is tussen de top en Aalst”, zegt een ontgoochelde Robbe Van de Velde. “Je kan natuurlijk altijd het excuus inroepen dat Roeselare en Maaseik niet de ploegen zijn tegen wie je punten moet pakken, maar je moet toch wel enige weerstand kunnen bieden.”

Dat was woensdagavond in een aardig volgelopen Schotte niet het geval. Aalst liep voortdurend achter de feiten aan. “In de eerste set had Maaseik telkens een voorsprong van drie of vier punten”, aldus Van de Velde. “Kropen wij wat dichter dan maakte een stomme fout een einde aan onze kansen. Dat is echt frustrerend en die domme, storende fouten moeten er dringend uit.”

In de tweede set had Aalst helemaal geen verhaal tegen een beresterke Ferre Reggers en co. (25-14). Het Aalsterse blok was onbestaande en blokkerend werden maar een magere twee punten gescoord op heel de wedstrijd. Toch leek het alsof Aalst in de derde set dan toch eindelijk het vuur in de pan kon doen slaan. Na 14-18 kwam het terug tot 18-18, maar weer lieten de Ajuinen de Limburgers te makkelijk weglopen (20-25). “Dit was ongetwijfeld onze slechtste wedstrijd sinds het aantreden van Christophe Achten. Dat is balen natuurlijk, zeker nadat we in Borgworm goed knokten om de drie punten mee naar huis te nemen”, aldus Van de Velde.

Invaller

De 20-jarige Temsenaar startte net als tegen Borgworm op de bank en mocht pas in de derde set opdraven, in de plaats van Bogachev. Ook spelverdeler Monteiro werd dan gewisseld voor Hoff. “Dat ik niet startte, is uiteraard een beslissing van de trainer. Hij staaft zijn beslissing wel en als speler kan ik mij daar alleen maar bij neerleggen en hard blijven werken om toch mijn plaats af te dwingen.”

In het klassement blijft Aalst zesde, maar zag het Guibertin na een 3-0-zege tegen Borgworm wel naderen tot op drie punten. Aalst heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Waals-Brabanders. Menen, Gent en Leuven scoorden wel punten, waardoor de derde plaats weer wat verder af ligt. “Zondagmiddag spelen wij in Gent en daar zouden we toch punten moeten pakken”, aldus Van de Velde. “Anders kan het zijn dat er nog veel druk komt te liggen op onze laatste thuismatchen tegen Leuven en Achel. Zo’n scenario willen we vermijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten