Op de Noord-Zuidverbinding in Hechtel-Eksel is donderdagochtend opnieuw een wolf doodgereden.© TP

Opnieuw wolf doodgereden in Hechtel-Eksel: “De maat is vol”

Hechtel-Eksel -

Op de Noord-Zuidverbinding in Hechtel-Eksel is donderdagochtend opnieuw een wolf doodgereden. Het is al de derde wolf die op de N74 om het leven komt. Voor Jan Loos van Welkom Wolf is de maat vol: “Er moeten dringend ecorasters komen.”

Eva Flipkens

“De wolf die vanmorgen in Hechtel-Eksel doodgereden werd, is een mannetje”, zegt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum. “Hoe oud het dier is kunnen we nog niet zeggen. Op het eerste gezicht lijkt het een welp, maar om exact de leeftijd van de wolf te kunnen bepalen, moet een autopsie gebeuren.” De wolf werd kort na de aanrijding overgebracht naar het Natuurhulpcentrum. Van daaruit gaat hij naar het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) voor verder onderzoek.

In december werd ook al een wolf doodgereden op de Noord-Zuid in Hechtel-Eksel. Welkom Wolf gaf toen al aan een rechtszaak tegen Agentschap Wegen en Verkeer te willen aanspannen: “Er moeten dringend ecorasters langs de N74 komen om meer slachtoffers te voorkomen”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf. “Niet alleen wolven blijven hierdoor gespaard, maar ook de automobilisten die door de impact van de aanrijding omkomen.”

© Natuurhulpcentrum

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten