Actrice Gillian Anderson© Shutterstock

Actrice Gillian Anderson roept lezers op om seksdromen op te sturen voor nieuw boek

Actrice Gillian Anderson (54) is op zoek naar seksuele hartstocht voor een boek over de erotische fantasieën van vrouwen.

In de Netflix-serie Sex education kruipt de Britse in de huid van de openhartige sekstherapeute Jean Milburn. Door die rol vroegen vrienden en journalisten zich af of vrouwen bij haar kwamen aankloppen met hun seksuele problemen of fantasieën. Welnee, zei ze, maar de vraag inspireerde haar wel. In een artikel in The Guardian roept ze lezers op om hun pikantste gedachten te delen. “Laten we iets maken dat toont wat het is om vandaag vrouw te zijn.”

LEES OOK:

Een andere inspiratiebron was het boek My secret garden: women’s sexual fantasies van Nancy Friday uit 1973. Die bestseller, in de nasleep van de seksuele revolutie, is volgens Anderson toe aan een update. Anderson hoopt op antwoorden van een divers publiek om aan te tonen hoever we zijn gekomen sinds My secret garden voor het eerst verscheen.

In de Lage Landen doken de Belgische kunstenaar en tv-presentator Lucas De Man en de Nederlandse psychologe Mariëlle de Goede eerder al in de seksdromen van het publiek voor hun in 2020 verschenen boek Yes, please. (jr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten