© RR

“We hopen dat de mensen die de komende dagen een individueel bezoek hebben gepland deze uitzonderlijke situatie begrijpen”, aldus Will Vanderheyden, voorzitter van het mijnmuseum.© zb

Kapotte verwarming verplicht Mijnmuseum Beringen deuren te sluiten: “Veel te koud hier”

Beringen -

Omdat de verwarming stuk is, blijven de deuren van het mijnmuseum in Beringen voorlopig gesloten. Voorzitter Will Vanderheyden hoopt dat de verwarming ten laatste eind volgende week kan worden gemaakt.

“We hebben een zware panne aan de gasketel”, zegt Vanderheyden. “Die moet volledig worden hersteld. Gelukkig hebben we een installateur gevonden die ons op heel korte termijn kan helpen. “Het personeel werkt nu thuis. Hier is het veel te koud.”

Het museum blijft intussen gesloten voor individuele bezoeken. Groepsbezoeken zijn wel nog mogelijk. “Individuele bezoekers komen in het museum zelf. De bezoeken in groep volgen een ander parcours en zijn op de koude voorzien. Gisteren nog hadden we individuele bezoekers uit Nederland. Ze mochten gaan kijken, maar omdat het zo koud was – onder de 10 graden – hebben we hen het ticket terugbetaald. Vandaag hebben we voor de veiligheid van onze bezoekers toch beslist om de deuren te sluiten zolang de gasketel niet gemaakt is.”

50.000 euro verwarmingskosten

Het mijnmuseum was in januari ook al gesloten. “Dat was om de energiekosten te drukken”, aldus Vanderheyden. “Onze verwarmingskosten van vorig jaar waren zo hoog dat we beslist hadden om de eerste maand van het jaar, een rustige periode, te sluiten. Vorig jaar betaalden we 50.000 euro verwarmingskosten. Dat is ongelofelijk veel geld. En nu zitten we weer met een grote herstelling. Gelukkig kunnen we dankzij de goede samenwerking met be-Mine een nieuwe ketel kopen.” (zb)

Aanbevolen
Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt