© BELGA

Indrukwekkende Maryna Zanevska schakelt titelverdedigster Zhang Shuai uit in Lyon

Maryna Zanevska (WTA 93) heeft zich donderdag gekwalificeerd voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Franse Lyon (hard/259.303 dollar). Ze versloeg in de tweede ronde overtuigend het Chinese tweede reekshoofd Zhang Shuai (WTA 23), de titelverdedigster.

Bron: BELGA

Na een uur en acht minuten stond de 6-2, 6-0 eindstand op het bord. Het was het derde onderlinge duel tussen de 29-jarige Zanevska en de 34-jarige Zhang. Zanevska staat nu 2-1 in het voordeel. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de kwartfinales neemt ze het op tegen het Russische vijfde reekshoofd Anastasia Potapova (WTA 43). Zij versloeg de Française Clara Burel (WTA 107) met 6-4, 4-6 en 6-3. De 29-jarige Zanevska speelde nog niet eerder tegen de 21-jarige Russin. 

“Bewijs dat ik op juiste manier werk”

“Ik heb haar niet laten spelen en mijn tactiek heeft gewerkt”, reageerde de 29-jarige Zanevska. “Ik nam van bij de start het initiatief en heb geprobeerd vanaf het begin de slagenwisselingen te controleren. Als ik haar een beetje vrijheid liet, was het echt lastig voor mij. Ik moest agressief blijven op de eerste, tweede en derde bal.”

“Ik voel me goed nu ik zo’n speelster heb kunnen verslaan. Het bewijst dat ik op de juiste manier aan het werken ben”, vervolgde ze. “Maar tennis is zo’n ingewikkelde sport. Als je wint, zou je blij moeten zijn maar eigenlijk moet je ook al de volgende wedstrijd voorbereiden. Ik ben blij over het werk dat ik vandaag het verricht, maar het was slechts een tweede ronde en morgen volgt weer een nieuwe uitdaging.”

© BELGA

Van Uytvanck raakt niet voorbij topreekshoofd

Alison Van Uytvanck (WTA 76) is donderdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Franse Lyon (hard/259.303 dollar). Ze was niet opgewassen tegen het Franse topreekshoofd Caroline Garcia (WTA 5).

Na een uur en 39 minuten moest Van Uytvanck met 2-6, 6-0 en 6-1 de duimen leggen voor Garcia. Het was al hun derde ontmoeting in Lyon. Vorig jaar won de Française (4-6, 6-3, 7-5), in 2020 was Van Uytvanck de beste (6-2, 6-2).

Garcia neemt het in de kwartfinales op tegen de Italiaanse Jasmine Paolini (WTA 66) of de Russische Erika Andreeva (WTA 134).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten