Regi Van Acker ontvangt zondag met FCV Dender SK Deinze: “We proberen onze geschonden thuisreputatie op te poetsen.”© Johnny De Saedeleer

Voetbal Challenger Pro League FCV Dender

FCV Dender-coach Regi Van Acker (67) is de oudste trainer in het Belgische profvoetbal: “Ik ben ook wel de coach met het grootste palmares, niet?”

Denderleeuw -

Met de komst van SK Deinze en nadien nog een trip naar de Freethiel van SK Beveren staat FCV Dender nog voor twee lastige derby’s vooraleer de playdowns worden aangevat. Met een rustige standvastigheid loodste Regi Van Acker (67) de promovendus door het profdebuut met vooralsnog een klassement boven de degradatiestreep.

Wim Redant

Regi Van Acker is met zijn 67 lentes de oudste coach in het Belgische profvoetbal, maar de ervaren rot countert die opmerking meteen ludiek. “De oudste? Zo kan je zeker het bekijken. Ik ben ook wel de coach met het grootste palmares, niet?” Van Acker kruiste vorige week het pad van zijn ex-club Lommel SK, waar hij prompt werd uitgenodigd door voorzitter Harm Van Veldhoven voor een etentje. Een week later komt met Deinze een ander gewezen team op bezoek, waar de voormalige coach van Antwerp en het Oostenrijkse Bregenz nog kind aan huis is. “Ik was drie jaar lang aan de slag bij Deinze, waar ik nog steeds goede contacten onderhoud. Deinze zit in de knoei met zijn stadion waar één tribune niet gebruikt mag worden, zodat het niet meer voldoet aan de licentienormen. Sportief is Deinze nog wel in de running voor de top zes, maar het moet dan wel zes op zes oogsten. We weten dus met welke intenties Deinze zich zondag zal aandienen in ons stadion.”

Van Acker sukkelt nog met wat spelers in de ziekenboeg, maar prijst zich wel gelukkig met de komst van de nieuwkomers Matteo Perri, Alexandre De Bruyn en Gilles Ruyssen. “Het is jammer dat we uitgerekend voor de sleutelmatchen tegen Excelsior Virton en Jong Genk niet konden rekenen op onze aanwinsten en dat we toen met een resem geblesseerden moesten afrekenen. Gilles Ruyssen stond al lang op onze radar. We bereikten snel een akkoord met de speler, maar de intussen vertrokken RWDM-manager Julien Gorius hield lang het been stijf. Gelukkig kregen we de deal toch rond, want Ruyssen wordt een belangrijke schakel in de defensie. Achterin speelden we Wesley Vanbelle kwijt voor de rest van het seizoen. Over Kobe Cools zijn de meningen van de artsen verdeeld, maar mogelijk dreigt een knieoperatie. Mike Smet en Jasper Van Oudenhove werken met de kinesist en zijn al aan lopen toe. Jonathan Rowell werkt al trainingsblokken af. Nicolas Rajsel pikte al wat speelminuten mee en met hem mogen we stelselmatig verder opbouwen.”

Kwaliteitsinjectie

Van Acker straalt vertrouwen uit nadat Dender via een verdienstelijk gelijkspel op Lommel uitliep tot vier punten op Jong Genk en vijf op Virton. “De recente kwaliteitsinjectie maakt ons een stuk sterker. Indien we gespaard blijven van zware blessurepech, kunnen we iedereen aan in de playdowns. Tiago Çukur kreeg een meer teruggetrokken rol op het veld, die hem beter ligt. Zakaria Atteri is pas twintig en moet nog progressie maken, wat ook wel wat geduld vergt. Ridwane M’Barki is meer dan een joker. Met zijn flitsen is M’Barki een gamechanger, maar soms heb je duelkracht nodig, wat andere profielen vergt. We proberen onze geschonden thuisreputatie op te poetsen. Deinze doet het dan weer minder goed buitenshuis.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten