Themabeeld© Shutterstock

Internering voor Truiense zestiger na aanranden huishoudhulpen

Sint-Truiden -

De Hasseltse strafrechter heeft vrijdag de internering bevolen van een 68-jarige Truienaar nadat hij twee huishoudhulpen had aangerand. “Beklaagde bevindt zich in een staat van krankzinnigheid”, luidde het vonnis.

Geert Houben

Op 4 juni 2021 gingen de twee vrouwelijke huishoudhulpen bij de man langs. De slachtoffers kwamen hem helpen zijn valies te maken voordat hij naar een instelling zou gaan ter behandeling van zijn alcoholprobleem. Een eerste vrouw gaf hij een opmerking over haar buikje, om het vervolgens te betasten. Daarop ging de zestiger met zijn handen naar omhoog en raakte haar borsten aan. Bij het tweede slachtoffer kreeg hij onder de douche een erectie toen ze zijn rug waste. Niet veel later kletste de betichte haar op de billen.

“Er is 100 procent niks gebeurd. Wat die vrouwen zeggen, moeten zij weten”, verweerde de aangehouden man zich op zijn proces. Volgens de gerechtspsychiater sukkelt de dader met een persoonlijkheidsstructuur gekenmerkt door antisociale aspecten. Hierdoor vertoont de man een roekeloze onverschilligheid tegenover anderen, wat gepaard gaat met het ontbreken van spijtgevoelens en een verminderd empathisch vermogen naar slachtoffers toe. Ook bestaat de kans dat de Truienaar opnieuw feiten zou plegen. Hij liep al veroordelingen op voor openbare zedenschennis, een aanranding en verkrachting. Bijgevolg kon de rechter niets anders dan de internering uitspreken.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten